Det ätbara landet

Hälsa & Gourmetvandringar

Korrö är en unik kombination av historia, smaker och fantastisk natur. Välkommen till något annorlunda!

Välkomna till Hälsa & Gourmetvandringar på Korrö Hantverksby
Under flera års tid har vi erbjudit våra besökare en mat- och naturupplevelse utöver det vanliga. En vandring som har blivit mycket uppskattad och omtalad av våra gäster. Varje år utvecklar vi maten som serveras och vi har därför knutit fler lokala matproducenter till oss för att än mer höja den unika upplevelsen. Tillsammans med vår duktiga guide smakar vi och njuter av en mängd närproducerade småländska läckerheter i naturskön miljö. Vi provar också på vad naturens eget skafferi har att erbjuda för vårt läkande och välbefinnande. Vi vandrar längs med den vackra Ronnebyån ut i Korrös eget naturreservat, samtidigt som guiden delar med sig om växters läkande kraft, beprövade huskurer och en och annan svensk folksägen.
Familjen Abrahamsson

Du får också prova mat från naturen som förbättrar vår hälsa

Korrö hantverksby
Korrö ligger vackert beläget utmed Ronnebyån i Småland. Många är de besökare som varje år tar sig hit för att njuta av god mat i fantastisk miljö. Här finns hotell, vandrarhem, konferenslokaler, café och en mycket uppskattad restaurang alldeles intill Ronnebyåns porlande vatten. Korrö är ett populärt utflyktsmål och här finns också ett uppskattat naturreservat att vandra runt i. Kulturmiljön är väl bevarad och många fina byggnader påminner om de verksamheter som funnits här genom åren. Korrö hantverksby drivs av Åsa och Ola Abrahamsson med familj.

En rik historia
Korrö hantverksby har en rik historia som sträcker sig långt bakåt i tiden. Det föll sig naturligt att bygga längs med Ronnebyån, och ta tillvara den vattenkraft som behövdes för att driva verksamhet. Häradsvägen korsade också ån vid Korrö och därför kom platsen att bli betydelsefull för många människor i bygden.

”Corro quarn” hittar man i böckerna från 1500-talet. I slutet av 1800-talet blomstrar Korrö med garveri, färgeri, såg, bryggeri, kvarn, hälsobrunn, och handelsbod med mera. I den gamla kvarnen, sågen och färgeriet kan man idag se hur arbetet bedrevs i svunna tider.

Sedan 1950
Sedan 1950 har det funnits vandrarhem på Korrö och 2007 byggdes den nya restaurangen. Idag finns det 22 byggnader, varav fyra används som hotell och vandrarhem. Korrö Naturreservat bildades i början av 70-talet och används idag flitigt av besökare från när och fjärran. Du kan ströva fritt i Korrö hantverksby - titta in i de gamla och nya byggnaderna och koppla av i den stämningsfulla miljön.

Fakta

Vandringens längd är 4,5 km och tar ungefär 4-5 timmar.

Boka
Förfrågningar och bokningar görs på tel. 0470 – 342 49, eller via e–post: info@korro.se

Korrö hantverksby

Läs mer