Njut av en måltid i skärgården

Njut av en måltid i Västerviks skärgård

Upptäck de orörda öarna Hasselö, Idö och Rågö och när hungern gör sig påmind, besök en av öarnas många restauranger eller ta en paus vid ett av caféerna på ön. Njut av den magiska skärgården utanför Västervik under en dag eller boka boende och njut ännu längre.

HASSELÖ

Hasselö och den angränsande ön Sladö, som även är ett naturreservat, är bland de mest livfulla öarna i skärgården med reguljära båtturer och ett vandrarhem som är öppet året om. Skärgårdens båtar lägger till vid Hasselö Sand och här hittar du en lanthandel, en småbåtshamn, en restaurang, samt ett ställe där du kan hyra cyklar och havskajaker.
Restaurang Sjökanten ligger vackert beläget bland båthus och fiskehyttar. Mitt på dagen kan du njuta av en skärgårdsbuffé med bland annat rökt lax, kyckling, fisksoppa och en mängd andra trevliga tillbehör. Under sommaren erbjuds trerätters middagar flera kvällar i veckan.

Erbjudande – Upptäck Hasselö på en dag
Pris: Vuxna 510 SEK/Barn 220 SEK
I priset ingår
• Tur & retur båtbiljett (båtbiljett kan även köpas separat)
• Cykeluthyrning
• Skärgårdsbuffé på Restaurang Sjökanten
Mer information om reservationer: www.hasselo.com

hasselo-brygga_foto-hasselo

IDÖ

Idö är en ö belägen precis utanför Västerviks stadskärna i den yttre skärgården. Tidigare fanns här en pilotstation, och idag är ön en av skärgårdens mest populära destination med restaurang, småbåtshamn, café, och affär. Här finns möjligheten att klättra upp för piloternas gamla utkikstorn där du kan njuta av storslagna vyer över skärgården.

Restaurangen Idö Skärgårdskrog är berömd för sin mat och är belägen på kullen ovanför den gamla pilotstationen. Här kan du njuta av en varierad skärgårdsmeny och samtidigt se fantastiska vyer över det magiska landskapet av öar.

Dagstur: 395 SEK
Priset inkluderar båtbiljett, lunchmeny, och kaffe (Båtbiljett kan även köpas separat)
Kvällstur: 625 SEK
Priset inkluderar båtbiljett, middag, kaffe, och dessert.
www.idoskargardsliv.com

ido_skargardskrog

RÅGÖ

Naturreservatet Rågö är en idyllisk ö utanför Loftahammar. På ön finns markerade vandringsleder som leder dig förbi både sandiga och bergiga stränder där du kan ta ett svalkande dopp. Restaurangen på Rågö serverar skärgårdsinspirerade varma och kalla måltider såväl som hembakta kakor och bakverk. Om du vill övernatta finns tre trivsamma stugor till uthyrning. www.rago.nu