klicka här-inte på menyn

nu är det dags att upptäcka

det lokala

Vi stannar i hemma i Kronoberg och gynnar våra lokala caféer, restauranger, butiker och aktiviteter.

Spendera din tid i grannskapet – vi lovar att det finns saker du inte upptäckt. Stötta lokala företag och – ät, shoppa, upplev och unna dig kanske en hemester på ett mysigt hotell, naturskön camping eller i naturnära stuga. Glöm inte att tagga #hemmatipset i dina sociala medier.
Vi ses hemomkring!

SUP på Lagan, Ljungby
SUP på Lagan, Ljungby. © Alexander Hall

UTETIPSET

I år finns det något vi kallar Utetipset. Som ordet säger - massor av saker att göra utomhus som företag i trakten erbjuder. Se vad man göra och när det händer - i en kalender nära dig.

Till utetipset.se

Mickejohans, Örsjö
Mickejohans, Örsjö. © Markus Crépin Sundström

GLASRIKET

Att titta in i hyttorna är ett skådespel utan dess like - det vet vi. Men du kan också shoppa, äta glass på största glassbaren, göra både papper och glas på egen hand, titta på vilda djur och klappa älgar - och mycket mer...

Till glasriket.se

Åsnens nationalpark
Åsnens nationalpark. © Alexander Hall

ÅSNEN och Åsnens nationalpark

Fina Åsnen - här kan du vandra genom urgammal bokskog, cykla bilfritt utmed sjön, glida ut i en kajak eller fånga storgäddan. Smaka på lokalodlat i små gårdsbutiker och hos odlare. Ta med tältet och vakna vid en sjökant på någon av de många sjönära campingplatserna.

Till visitasnen.se

Hemester

Bo bekvämt och ät gott på hemmaplan.

Destination Smålands #hemmatips

Gårdsbutiker & gårdsbodar

Lokalt & närodlat – direkt från producenten!

Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – hålla sig hemma om man har symptom, hålla avståndet och tvätta händerna ofta.