Hemmatipset

vad gillar du?

Era hemmatips

Det här är platsen för tips rakt och upp ner som vi får in. Det kan vara allt från ett boende till en restaurang eller en plats i skogen du tycker om. Här ska du låta dig överraskas!

Hultanäs

Bergelin
Fabriksförsäljning av kläder i Hultanäs.
Ett litet klädmärke som funnits i 15 år. Produktionen sker i Litauen och nu även i den lilla fabrikslokalen på hemmaplan. Där säljs produkterna till lite lägre pris samt äldre kollektioner och andra sortering.
I Hultanäs finns även en jättefin antik och loppis som heter just så. Hultanäs Antik och loppis. Där finns möjlighet att hyra dressin. Spåret passerar genom byn.

Tiraholms fisk

Varför inte ett besök på Tiraholms fisk. Njut natur och vällagad mat i luftig miljö inom eller utomhus. Till hemsidan.

Bergdala

Bergdala Glastekniska Museum
Litet museum bredvid Bergdala Glasbruk som visar äldre maskiner för glastillverkning.
Öppnar 25 april och håller öppet helger.

Kosta

Margarethas Dockskåp
Butiken är en värld full av helt underbara dockor och nallar för alla med barnasinnet i behåll. Öppet enligt överenskommelse.

Lessebo

Jag tipsar om Lessebo Handpappersbruk! Supermysigt, gofika, handgjort papper, shop och hantverk i mängd! Väl värt ett besök!

Orrefors

Orrefors Museum
Se utställningen Erika Lagerbielke – form för alla sinnen och andra historiska glasskatten. Museet ligger i Orrefors Park där även en alldeles ny glashytta finns. Här kan du också priva på att göra blåsa glas på egen hand. I anslutning till museet finns en butik där glas från bl.a. hyttan Orranäs bruk säljs.
Museet är öppet onsdag-lördag tom 30 april, sedan utökat.

Nybro

Glasrikets Älgpark – safari i egen bil.
För att möta omständigheterna i vår omvärld erbjuds fram till den 18/4 älgsafari i egen bil mellan kl 12:00 och 14:00.

Målerås

Målerås Läder
Här tillverkas högkvalitativa skinnvaror. Från butiken ser du rakt in i tillverkningen och du är välkommen in för att se hur det går till. Ligger intill Målerås Glasbruk. Öppet måndag-lördag.

I Målerås Glasbruk finns massor att se och göra – fyndshop, konstglasutställningar, blås din egen skål, restaurang, hyttshower, glasblåsning året om. Målerås Glasbruks glasugnar har brunnit i århundraden. Yrkesskicklighet, finurlighet och en kärlek till glaset genomsyrar allt som görs. Upptäck Målerås Glasbruk du också!

I Målerås finns också natursköna vandrings- och cykelleder och bokningsbara paket kring dem.

Mörtelek

Stig in i Mörtelek
Ekologiskt certifierad försäljning av grönsaker, örter, kryddor, blommor. Uppfödning och slakt av kaniner och fjäderfä. Öppet fredagar och söndagar.

Braås

Ullbjörnens konst och musik erbjuder Vedic Art-kurser och prova på-tillfällen.

Växjö

Evedals Camping
Äventyrsgolfbana är öppen för säsongen och går bra att komma drop-in. Kanoter och roddbåtar går att hyra under hela säsongen, dessa måste dock bokas på 0470-630 34.

Lär känna djuren på Växjö 4H-gård
Välkommen till Växjö 4H-gårdar på lördagar. Kl 10.00-10.45 Ponnyridning. Kl 11.00-11.30 Djurguidning.
Under en djurguidning får ni lära er mer om djuren på gården, leta ägg, testa mata fåren med mera. För ponnyridning och djurguidning krävs ingen föranmälan. Vissa lördagar anordnas halvtimmesridning, en kortare turridning i skogen. Mer information om det samt bokning finns på 4H-gårdens hemsida. Efter aktiviteterna finns det gott om plats för lek på gården, ta med en picknickkorg och fika i den härliga miljön eller testa den digitala tipsrundan Skattjakt natur.

Systrarna Skogströms Lantcafé i Ör
Sjunk ner i en soffa och titta ut i lant-trädgården genom charmigt buckliga fönsterglas medan du njuter av din fika.

Växjö Golfklubb – Kombinera friskvård med social distansering på stora ytor.

Lädja

Värends Struts
Liten strutsgård i Lädja mellan Växjö och Lammhult. Gården är 4 ha stor. Strutsarna flyttade in 2017 och är idag en avelsgrupp på 4 djur och deras ungar. I dagsläget är det 36 fjolårskycklingar. Inga regelbundna öppettider i gårdsbutiken utan öppnar upp efter behov och avtal. Värends Struts Facebooksida.

Tolg

Krogen på logen
Mat & café i natursköna Tolg som har öppet till helgerna.

Delary

idapdesign
Tillverkning av handgjorda/handtryckta barnkläder. Även handsydda barnvagnstillbehör.
Besök enligt överenskommelse - kontakta Ida - info@idapdesign.se eller tel 070-621 52 02. Se också @idapdesign på Instagram.
Delary ligger 12 km väster om Älmhult.

Hovmantorp

Sjölyckornas Gårdsbutik
Mysig gårdsbutik med sjöutsikt. Ägg från egna höns, potatis, rotfrukter, många sorters mjöl mm. Öppet fredagar 10-18 och lördagar 10-14.

Raceland Gokart
Känn adrenalinet pumpa, ta med kompisgänget eller familjen och kör gokart strax utanför Hovmantorp. För extra säkerhet - ta med din egen moped- eller motorcykelhjälm.

Älmhult / Loshult

Loshult Handelsbod Café & Bageri har öppet varje fredag mellan kl 12-18.

Eriksmåla

Fiskesjö Bed&Box är ett paradis för två- & fyrbenta vänner.

Grönskåra

Birgittas café
Ett litet café med hantverk, där du kan känna dig som hemma. Här finns tårtor, kakor, småkakor, bullar, smörgås, smörgåstårta, hantverk, m.m.

Ljungby & Bolmenbygden

Vill tipsa om att gilla Lingonställen Sunnerbo Småland. Vi är ett gäng på 50 besökställen som vill visa upp vår vackra plats på jorden och tipsa om besöksmål runt omkring Ljungby och Bolmenbygden.

Ljungby

Solabergs spa – här finns spa, interiörbutik, örtträdgård och skogsträdgård!

Tällekullen

Tällekullen – en kulturby mitt i Glasriket. Det finns stugor att hyra, kanoter att hyra, sjöar att fiska i närområdet, nära till Kosta Outlet, Kosta Safaripark och älgparken naturligtvis. Både Bergdalahyttan, Målerås Glasbruk och Orrefors Park finns i närheten. Besök i Tällekullen bokas i förväg.