© Alexander Hall
Till tipsen

Hemmatipset

Gårdsbutiker & gårdsbodar

Gör stopp i en gårdsbutik eller vid en gårdsbod när du är ute och kör i sommar. Där kan du köpa med dig närodlade och lokalproducerade godsaker – direkt från producenten! Vi har turen i Kronoberg att ha flera stycken att besöka och handla hos.

Gårdsbutik Småland Ljungby
Kastebergs gård. © Alexander Hall

Kastebergs Gård

Utanför Ljungby ligger Kastebergs Gård som bland annat säljer hängmörat kött från gården, rapsolja från egen odling, grönsaker och potatis efter säsong, samt andra varor som äppelmust, sylt och mjöl från närområdet. Här kan du också gå på gårdssafari - följ med bonden på guidad tur med traktor och vagn.

Kasteberg.com

Planera din rutt!

Åk till någon av dina favoriter eller besök en gårdsbutik du aldrig varit hos tidigare – kanske finner du ett nytt, otippat guldkorn?
Nedan hittar du en karta med gårdsbutiker & gårdsbodar i Kronobergs län. Klicka på en kartplutt för att läsa mer och för att se länk till gårdsbutikens hemsida eller Facebook-sida. Tänk på att öppettiderna kan variera och kontakta gärna gårdsbutiken du är intresserad av att besöka om du är osäker på när eller om de har öppet. Saknar du någon gårdsbutik på kartan? Hör av dig till info@destinationsmaland.se!