Hemmatipset

Hemmatipset

Älmhult

Home of the home! I Älmhults kommun finns gott om möjligheter att äta gott, shoppa och uppleva fantastisk natur. Nu är det dags att upptäcka det som finns här hemma runt hörnet!

Sjöstugans Camping och den Småländska Rivieran!

Här kan du njuta av en härlig campingsemester, bo i en av de natursköna stugorna eller på hotellet, allt detta mitt i den småländska skogen med känslan av att du har hamnat i en av Astrid Lindgrens sagor.

Sjöstugan har öppet året runt och passar lika bra för familjesemestern som för boendet under arbetet i Älmhult. Det finns gott om plats och ingen risk för trängsel. Boka en stuga och du har ett perfekt utgångsläge för vidare utflykter i området! På campingen kan du också hyra båt & kanot, basta i den flytande bastun, fiska och mycket mer.
Just nu kan du köpa ett presentkort med 10% rabatt som du kan nyttja vid senare tillfälle (inom 24 mån).

Till hemsidan

IKEA Hotell

Rum för alla - Oavsett om du är i Älmhult på jobb, familjesemester eller weekendresa med vännerna, så har IKEA Hotell ett rum som passar dina behov och din plånbok. Allt från det lilla kabinrummet till familjerum med våningssängar samt traditionella dubbelrum med grand lit-säng. Valet är ditt.
Lokal mat och smak - Inspirationen hämtas från det skandinaviska köket och råvarorna från det småländska skafferiet. I möjligaste mån används ekologiska produkter. Allt för att ge dig en god matupplevelse.
Ett hus fullt av mötesplatser - Varva ner i ett av vardagsrummen och se en film, värm lite mat i mikron – du kanske till och med hittar nya vänner runt matbordet. Eller ta en tur i trädgården och låt stressen rinna av dig medan du njuter av fågelsång och småländsk flora. Känn dig som hemma.

Ring eller mejla – 0476-641100 eller IKEAHotell@inter.ikea.com. Kliv in och känn dig som hemma.

Till ikeahotell.se

Golfpaket på IKEA Hotell

Boka ett golfpaket till Småländska priser på IKEA Hotell som omfattar greenfee på Älmhults golfklubb och en övernattning på IKEA Hotell med frukost.

Till erbjudandet

Familjepaket på IKEA Hotell

Boka ett familjepaket på IKEA Hotell och dra nytta av rabatter på utvalda upplevelser och aktiviteter i närområdet.

Till erbjudandet

Brasserie Goaroije, Älmhult
Brasserie Goaroije, Älmhult

Brasserie Goaroije

Brasserie Goaroije ligger endast två minuters promenad från Älmhults station. Det är en restaurang med hjärtat i Småland och själen i maten och lokala leverantörer runt om i Småland och Skåne. Med i White Guide 2019. Lunch med take away måndag-fredag och kvällstid en anpassad take away meny. Den kan beställas tisdag-lördag kl 17-20.

Till hemsidan

Grasha på Muff
Grasha på Muff

Café Muff

Muff är en mysig, kulturell och kulinarisk mötesplats. Här serveras växtbaserad, hemlagad mat, man samarbetar med lokala leverantörer, handlar ekologiskt och anpassar menyn efter säsongerna. Lunch och fika serveras i caféet måndag-fredag, men det går bra att beställa take away och hemkörning är fri! Följ deras Instagram för mer info: @muffalmhult

Till hemsidan

Höö naturreservat
Höö naturreservat

Cykla och vandra i Älmhults kommun

Naturen i Älmhults kommun består till stor del av djupa skogar och flera sjöar och vattendrag. Här finns 10 naturreservat av olika karaktär och mängder med förslag på cykel- och vandringsturer, både i och utanför naturreservaten. Alla turförslag finns samlade på en praktisk översiktskarta på Visit Älmhults hemsida. In och utforska!

Till hemsidan