Hemmatipset

Hemmatipset

Alvesta

Håll igång Alvesta!
I Alvesta kommun finns en mängd att uppleva av blandad kompott – natur, kultur, måltid, boende. Det finns något för alla! Besök ditt smultronställe eller upptäck en plats du hela tiden velat besöka, men som aldrig blivit av.

Malin och Peter på Sjöborgen
Malin och Peter på Sjöborgen

Måltidsupplevelser på Sjöborgen

Sjöborgen är en utomhusrestaurang där du är garanterad en exklusiv upplevelse – endast ert sällskap och Malin och Peter från Sjöborgen är närvarande under vistelsen! Här tillagas dels råvaror från den egna köksträdgården och skog och mark, dels råvaror från bygdens och Sveriges hållbara bönder, odlare och mathantverkare. Hållbar mat är närproducerad mat. Det innebär också att det inte finns någon fast meny utan vad som serveras beror på säsong, väder och vind.

“Order, Swish and Grab”

Sjöborgens Dryckeri anordnar köptillfälle för dem som i förväg aviserar sitt besök för att sprida ut besöken. Man kan också beställa enligt konceptet “Order, Swish and Grab” – Sjöborgen plockar ihop beställningen som levereras i principen Drive-through. Mer info om Sjöborgens Dryckeri.

Till hemsidan

Vår på Huseby Bruk

Huseby Bruk är åter öppet efter en lång vintervila och du kan promenera i park & trädgård som långsamt börjar vakna till liv, hälsa på hos påfåglarna och de nyfikna kaninerna, för att sedan äta en värmande lunch på Elisabeths Trädgård Restaurang & Café som tillagas av trädgårdens egna eller lokalproducerade råvaror. Nytt för i år är att du kan beställa en picknick-korg att ta med ut i Husebys vackra grönområden.

Till hemsidan

Johan Sundh från RentBike.se
Johan Sundh från RentBike.se

Flexibel cykeluthyrning med RentBike.se

Hos RentBike.se kan du smidigt hyra elcyklar, mountainbikes eller ”vanliga” cyklar som levereras till överenskommen plats av Johan! Cyklarna finns även hos flera hotell runtom i Växjö och på olika platser i Åsnenområdet. Perfekt för helgens cykeltur!

Här bokar du cyklar

Entré Sunnabron
Entré Sunnabron. © Cathrine Rydström

Åsnen & Åsnens nationalpark

Ett unikt och värdefullt naturparadis – det beskriver Åsnen och Åsnens nationalpark. Parken har två entréer där båda ligger i Alvesta kommun och är perfekta utgångspunkter för naturutflykter. I såväl Trollberget som Sunnabron & Bjurkärr finns grillplatser, väderbyggnader, bänkar, plattformer till vattnet och härliga färgmarkerade promenadslingor i olika längd och svårighetsgrad. Ta cykeln till nationalparken och parkera den vid parkeringens cykelställ för att fortsätta upptäcksfärden till fots!

Vill man besöka andra platser än nationalparken är Åsnenområdet fullt med saker att se och göra. Klicka dig vidare till Hemmatipset – Åsnen, eller besök Visit Åsnens hemsida!

visitasnen.se