Kosta Glascenter
Kosta Glascenter. © Alexander Hall
Hemmatipset

Hemmatipset

Lessebo

Lessebo befinner sig mitt i Glasriket och det finns fyra glasbruk och hyttor i kommunen, liksom ett handpappersbruk. En unik kombination.

Kosta Glasbruk är det äldsta - från 1742 - och det största. Här tillverkas både Kosta Boda och Orrefors glas. Både märkenas outlets är öppna veckans all dagar.

Bergdala Glastekniska Museum

Ett litet, spännande museum bredvid Bergdala Glasbruk som visar äldre maskiner för glastillverkning och exempel på glas som är gjorda eller bearbetade med dessa maskiner.
Öppet lördagar 10-16, söndagar 12-16. Från 6:e juni alla dagar 10-16. För övriga öppettider – se hemsidan.

Till hemsidan

Lundens Växthus

En handelsträdgård på landet är precis som det låter – familjärt, mysigt, charmigt, rejält och personligt. Besökare på Lundens Växthus erbjuds fröjd för ögat, kunnig hjälp och ett vänligt bemötande. Lundens Växthus håller öppet alla dagar i veckan och har tagit till extra åtgärder för att förhindra köbildning och trängsel.

Till hemsidan

Raceland Gokart

Känn adrenalinet pumpa, ta med dig familjen eller vännerna och kör gokart i Hagaslätt strax utanför Hovmantorp. För extra säkerhet – ta med din egen moped- eller motorcykelhjälm.

Till hemsidan

Utvandrarleden & Vilhelm Mobergs Utvandrarbygd

Gör en resa i Vilhelm Mobergs fotspår och besök Utvandrarbygden. Här möts du av fågelkvitter, granskogsdoft och tystnad medan du cyklar eller vandrar längs skyltade leder. Känn historiens vingslag när du utforskar byarna och platserna från Mobergs bok “Utvandrarna” med namn som Ljuder, Åkerby och Långasjö. Flera av utvandrarbygdens sevärdheter ligger utomhus, i naturen. men stanna till för en bit mat eller fika på Korrö eller Grimsnäs herrgård(alltid förbokning). De har båda öppet i Påsk och hyr ut cyklar. Eller handla en picknick-korg och hoppa på en cykel och lär dig mer om Mobergs hembygd!

Till hemsida

Ge oss gärna dina tips. info@destinationsmaland.se