Hemmatipset

Hemmatipset

Ljungby

Ljungby är en livlig stad och kommun med storslagen natur inpå knutarna. Lagan flyter genom staden och det är inte långt till Bolmen. I natur och kultur finns stort och smått och sagorna är ofta i centrum i denna sagobygd. #weloveljungby
Tipsa oss om mer!

Minivärlden Ljungby

Minivärlden Ljungby är ett unikt besöksmål i Småland. På 1000 kvm upplever du fantastiska miniatyrvärldar, utställningar – historia, tennsoldater, lego, modelltåg, modellbilar, träsniderier samt olika aktiviteter för barn i ålder 2 -11 år. Bland annat får barnen köra modelltåg själva. Minivärlden Ljungby har en biograf som visar gamla tågfilmer och ett eget café med hembakade kakor.

”Landet Somewhere” är en spännande miniatyrvärld och fantasibana i 50/60-tals stil. ”Lilla Småland” är en kulturhistorisk resa genom sydvästra Småland där vi bygger upp alla stationer, samhällen, tågbanor och landskap runt de två nedlagda järnvägarna inom Ljungby kommun, så som de såg ut på 40/50/60-talet. Allt handgjort.
CORONA TRYGG är Minivärldens mycket genomarbetade program för att skydda alla besökare mot Corona.

Till hemsidan

Avkoppling och natur på Toftaholm Herrgårdshotell

Du behöver inte åka långt för en skön hemester! Vackra Toftaholm Herrgård vid sjön Vidöstern är perfekt plats för avkoppling och aktivitet i naturnära miljö, långt ifrån storstäderna. Du kan välja bland flera smidiga paketlösningar. Ett exempel är friluftspaketet som kombinerar frisk luft och vacker natur med Toftaholms eco-spa, en smakfull middag och en god natts sömn. För den som vill relaxa finns det även ett wellnesspaket. Klicka vidare för att läsa mer om allt som erbjuds.

Läs mer om paketen

Hotell Terraza

Har du drömt om att flytta in på hotell? Långtidshyr ett rum hos Hotell Terraza med städning, stabilt wi-fi, ett brett TV-utbud, handduk- och linne inkluderat. För en mindre kostnad kan du även vakna upp till en härlig hotellfrukost varje morgon.

Till Facebooksidan

Foodtruck & take away hos Harrys i Ljungby

Harrys i Ljungby erbjuder take away-mat för den som hellre äter hemma.
Är ni flera som vill äta lunch finns det möjlighet att beställa Harrys Foodtruck som dukar upp med hamburgare, chips/sidesallad & dryck – och kaffe på maten förstås.

Till Harrys Facebooksida

Hot-Pot To Go

Tre Torn–Bryggeriet erbjuder hot-pot, en låda med råvaror och alla grejer till att göra en härligt, spännande måltid.

Till hemsidan

Skogens konung i Elinge Älgpark
Skogens konung i Elinge Älgpark

Elinge älgpark

Älgar i sin naturliga lantmiljö – på Elinge älgpark får du chansen att uppleva djur och natur på nära håll. Kom och möt skogens konung med alla hans vänner. Öppet alla dagar kl 9-16.

Till hemsidan

Metallica-stenen

Trogna fans glömmer aldrig! Strax utanför Dörarp, norr om Ljungby, hittar du ett annorlunda besöksmål – "Metallica-stenen". Sedan 1986 har fans i ökande takt stannat till och lämnat minnessaker till Cliff Burtons ära, Metallicas unge basist, som omkom i en bussolycka på väg från Stockholm mot nästa konsert i Köpenhamn.
Man blir både berörd och fascinerad, att minnena består trots alla år som passerat förbi.

Mer information

Kristina Nilsson-staty i Ljungby som håller en fiol
Staty av Kristina Nilsson

Konst under bar himmel

Runt om i Ljungby kommun finns utomhuskonst att upptäcka när du vill – dygnet runt! Denna guide med karta hjälper dig att hitta rätt och få reda på mer om konstverken. Konstverken är uppradade efter hur gamla de är. Välkommen ut på upptäcktsfärd bland konsten i Ljungby kommun!

Till hemsidan

Lura på gäddorna i vassen

Att fiska är att gå ner i varv. Att göra livet enkelt och behagligt. En trevlig aktivitet för alla som vill njuta av livet, ta ett spö och gå och fiska!
Fiske kräver giltigt fiskekort. Det finns olika regler och bestämmelser angående utrustning och fiskesätt för sjöar och vattendrag. Tänk på att alltid läsa och noga följa de fiskeregler som finns för området. Köp ditt fiskekort på Ljungby Tourist Center till Bolmens fiskevårdsområde, Bräkentorpasjön, Flyxen, Flåren, Furen, Hjärtanässjön, Hängasjön, Kösen, Lagan-Skålån, Lagan (Hamneda, Traryd), Målasjöarna, Möckelns mfl sjöars FVO, Ryssbysjön, Torpa-Hinneryd, Tjurken, Vidöstern. Du kan också köpa fiskekort på www.ifiske.se eller i appen iFiske.

iFiske.se

Grillplatser

Runtom i Ljungby kommun finns flera grillplatser för den som vill avnjuta sin mat utomhus. På denna karta hittar du var de närmsta grillplatserna finns.

Till kartan

Vandringsstigar och utegym

På denna karta finns flera vandringsstigar utmarkerade samt visar var det finns utegym.

Till kartan

Kattugglans ställplats

Kattugglans ställplats ligger strax söder om Ljungby längs med Riksettan. En fin naturskön ställplats längs med ån. Här finns plats för ca 12 ekipage + 3 elplatser på andra sidan vägen. Alla bekvämligheter finns. Man kan fiska och låna båt. Har man hund finns det en hundrastgård på ställplatsen. Det finns gott om loppisar i närområdet samt endast 4 km handelsplats med bla citygross och 7km till centrum.

Till Kattugglans Facebooksida