Hemmatipset

Hemmatipset

Markaryd

Upplev Markaryd och stötta det lokala. Passa på att följa @tillsammansformarkaryd på Instagram och taggen #viklarardettatillsammans för att se vad som kontinuerligt görs av lokala aktörer och eldsjälar!

Smålandet Markaryds Älg och bisonsafari

Smålandet och safariparken har öppet 10-18 alla dagar i veckan. Åk med egen bil längs tre kilometer slingrande väg genom hägnet. Kanske får du syn på en älg som dricker i den porlande bäcken eller som badar i dammen. Har du tur kommer de ända fram till bilen och vill hälsa, men kom ihåg att stanna kvar i bilen! På våren brukar det finnas älgkalvar som är så små och söta.

Våffelcaféet och Restaurang Älgtornet är också öppna för den som vill äta något under sitt besök i parken. Älgtornet är dessutom flera meter högt och bjuder på en fantastisk vy över hela safariparken om man vågar ta sig hela vägen upp.

till hemsidan

Hird-Bay Antiques

Hird-Bay Antiques är en antikaffär med det lilla extra. Butiken, som drivs och ägs av Trine Hird-Bay och Conny Gustafsson, är belägen ute i skogen på en småländsk 1800-tals gård. Här hittar du en skön mix av franska och svenska aktiviteter. Fokus är allmoge, lantstil, trädgårdsföremål men du hittar även högreståndsföremål och smycken i sortimentet.
Till Hird-Bay Antiques hemsida

Kvarnen i Kornhult

På kvarnen har man under sommaren möjlighet att delta i våra många roliga aktiviteter. I den gamla kvarnbyggnaden öppnas varje sommar dörrarna till lunchrestaurangen och caféet, där det dessutom kommer vara livemusik, barndagar och loppis. Allt detta mitt i den vackra svenska naturen. Som om det inte var nog med detta finns det också ett B&B.
Till Kvarnen i Kornhults hemsida

Rune och Maria på Gräddhyllan Lantcafé
Rune och Maria på Gräddhyllan Lantcafé. © Alexander Hall

Gräddhyllan Lantcafé

Det är sommar, utmöblerna är putsade och Grädddhyllan håller öppet dagligen mellan 11-17. Passa på att njuta av Svensk sommar med utsikten över Tånnerydsdammen. Även detta år Gräddhyllan listad i White Guide Café.

Till hemsidan

Restaurang Perrongen
Restaurang Perrongen. © Alexander Hall

Restaurang Perrongen

På restaurang Perrongen mitt i Markaryds f.d. stationshus har redan uteserveringen putsats - inbjudande för lunch eller fika. Hembakt och hemlagat finns även att ta med hem. Öppet måndag till lördag.

Läs mer på facebooksidan

Hannabadsåsen
Hannabadsåsen. © Länsstyrelsen Kronoberg

Utforska ett naturreservat

Naturreservat erbjuder bra möjligheter att komma ut i naturen och är ofta platser där man riktigt kan koppla av till ljuden av fågelkvitter och trädens sus i vinden.

Hannabadsåsen söder om Hannabad strax utanför Markaryd, med sin högsta punkt på 20 meter, är en av de högsta åsarna i Kronoberg med bokskog och blandskog. Under tusentals år har människor använt stigarna på åsar som Hannabadsåsen. Det är en fantastisk upplevelse att följa de smala åskrönen, särskilt när lövskogen snart spricker ut i skir grönska och bildar som ett valv över stigen.

Läs mer hos Länsstyrelsen