Korrö Hantverksby
Korrö Hantverksby. © Alexander Hall
Hemmatipset

Hemmatipset

Tingsryd

I Tingsryds kommun finns skog och sjöar ända in på knutarna, och massor att upptäcka däremellan. Låt dig inspireras av dessa hemmatips och besök dina lokala företagare.

Korrös café & restaurang
Korrös café & restaurang

Korrö Hotell & Restaurang

Mitt i strömmande Ronnebyån ligger Korrö, den lilla historiska hantverksbyn som erbjuder exklusiva upplevelser. Med hjälp av en app kan du vandra på området och få mer information om historia, byggnader och vandringsleder. Gör ett stopp för en fika eller lunch (tisdag-fredag), eller à la carte på helgerna. Härlig uteservering vid ån, men take-away/utkörning erbjuds också. Kombinera en middag med hotellövernattning, hälso- & gourmetvandring och vildmarksspa.

Till hemsidan

Nybyggd och toppmodern stuga på Tingsryd Resort
Nybyggda och toppmoderna stugor. © Tingsryd Resort

Tingsryd Resort

Känn dig som hemma i trevliga stugor på Tingsryd Resort med närhet till vatten och natur samt perfekt utgångsläge för olika utflykter.

Till hemsidan

Kärrasand i solnedgång, vy över Åsnen
© Kärrasand

Kärrasand

På Kärrasands camping strax utanför Urshult vid Åsnen finns det stora ytor och det serveras mat & dryck med glest mellan borden. Öppet för säsongen!

Till hemsidan

En röd stuga i solskenet på Getnö Lake Åsnen Resort med ett rådjur i trädgården.
En av stugorna på Getnö - med ett rådjur i trädgården!

Getnö – Lake Åsnen Resort

Boka en egen friliggande fritidsstuga eller en plats på naturcampingen på Getnö, en ö mitt i sjön Åsnen! Här finns bara underbar natur, tystnad och frisk luft – som plåster för själen. Tidig vår är utmärkt för fiske och på Getnö kan du hyra båt eller testa fiskelyckan från land. Här finns vandringsstigar och cyklar att hyra, och alldeles i närheten ligger Åsnens nationalpark – perfekt för ytterligare naturupplevelser.

Klicka här för att se alla aktuella erbjudanden - t ex rabatt på stugor, camping & fiskepaket.

Till hemsidan

Mjölknabbens camping, vy från receptionen över campingen en sommardag
Vy från receptionen/Amy’s Kafé. © Sandra Pfaus

Mjölknabbens Camping & Amy’s Kafé

Mjölknabben har öppnat campingen för säsongen! Kom hit med husvagnen eller husbilen, eller hyr en egen stuga. Amy’s Kafé har också öppnat och erbjuder underbara hembakade godsaker. I april har Amy’s öppet på helgerna och i maj även under vardagseftermiddagar.

Till hemsidan

© Toftahult B&B

Toftahult B&B

På Toftahult har du friheten att vara exakt den du är och uppleva naturens stillhet som bara de småländska skogarna kan ge. Testa även på deras koncept med "Bed & Box" där både du och din häst får en riktigt god natts sömn innan dagens äventyr väntar.

toftahult.se

Cykla utvandrarleden

Sträckan mellan Korrö & Grimsnäs är ca. 20 km lång och utgör en perfekt dagsutflykt! Köp med fika och ge dig ut i naturen.

Till hemsidan

Fler naturupplevelser

Packa picknick-korgen och ge dig ut i naturen i Tingsryds kommun – här finns det gott om utrymme för alla!

Bilkyrkogården på Kyrkö Mosse

Ett museum mitt i skogen. Golvet är mjukt av grön mossa. Allt andas nostalgi och svunna tider – här hittar du en bilkyrkogård med skrotbilar ända från 30-talet. Bilvraken har sakta brutits ner och naturen håller på att ta tillbaka sin rätt, men det går andäktigt sakta. Det är en märklig kontrast mellan en nutida ruin och den skira vackra grönskan.

Allemansrätten råder och det kostar inget att vandra runt bland vraken. Njuta av stillheten och lugnet, låt alla delar vara kvar och var rädd om miljön! Kyrkömosse lämnar ingen oberörd, oavsett vad man tycker. Stövlar rekommenderas! Mer om bilkyrkogården.

bilkyrkogard

Naturreservat

Stenfors naturreservat – Vid Bräkneåns strand strax söder om Tingsryd, ligger Stenfors. Här kan du uppleva både vacker natur och spännande kulturhistoria. På flera ställen i reservatet, men framförallt i områdets norra del, finns ruiner, husgrunder och andra spår efter det gamla järnbruket Stenfors bruk.

Hensjönäset naturreservat – Mellan klarvattensjön Stora Hensjön och den igenväxande vassjön Lilla Hensjön går ett lågt näs. Större delen av näset är bevuxet med yngre och medelålders bokskog. Promenera längs vandringslederna och njut av frisk luft.

Hunshult naturreservat – På den nordligaste delen av Sirkön i sjön Åsnen ligger naturreservatet Hunshult, ett artrikt område med ädellövskog, ängsfruktodlingar, kärr, betesmark och sjö. I ädellövskogen finns en spännande flora och fauna av lavar, svampar och insekter. På våren är fågelsången särskilt intensiv!

almeboda-kyrkoruin-3

Älmeboda kyrkoruin

Belägen strax utanför Älmeboda finner du resterna en romansk kyrka i absidstil som tros härstamma någon gång från första halvan av 1100- talet – Älmeboda kyrkoruin. Kyrkan byggdes om under årens lopp och ändrade form för att ge plats åt den växande församlingen men blev tillslut för liten och en ny kyrka stod färdig i Rävemåla år 1877. Den gamla kyrkan lämnades sedan till att förfalla men restaurerades under mitten av 1900 talet till sitt nuvarande skick. Skyltat från väg 122 i Älmeboda mot Skruv.