Tandemzip över trädtopparna i Little Rock Lake Zipline
Tandemzip över trädtopparna
hemmatipset

Hemmatipset

Uppvidinge

Uppvidinge kommun ligger precis där småländska höglandet börjar och här finns mycket vild och vacker natur. På länets högsta punkt ligger internationellt kända Little Rock Lake Zipline. Här finns också många små pärlor att upptäcka - kanske visste du inte att de fanns?

Öppet för ziplineåk

Passa på att lämna oro och virus bakom dig för en kort stund. I Smålands djupa skogar på Europas längsta ziplinebana är du hela tiden ute i friska luften och du kan vara säker på att det inte blir någon trängsel.
Boka direkt på hemsidan där du också ser vilka tider som gäller.
Om man vill boka tid/datum som inte finns bokningsbart går det bra att ringa eller maila till ziplinen. Kontakt på hemsidan.

Caféet är öppet

Även om du inte vill kasta dig ut i ziplinebanan är det ett fantastiskt ställe att fika på. Det finns utomhusservering med kanske Smålands bästa utsikt över skog och sjö – riktig vildmark på hemmaplan.
Caféet är öppet måndag-lördag 11.00-15.00 fram till sista augusti.

Restaurangen öppnar i maj

Restaurangen har öppet lördagar i maj och juni, sedan varje dag juli- augusti.
Restaurangen kommer att servera främst buffé bestående av raggmunk med stekt fläsk och primörer samt potatis, löksås. Kaffe/tee/vatten/lingondricka och salladsbar med bröd ingår.
Pris 149 SEK per person.
Eventuellt blir det tallriksservering istället för buffé pga covid-19, men det bestäms längre fram.

Härlig natur

Runt banan finns en fantastisk, vildmarksbetonad natur och detta är en av Kronobergs högsta punkter – 286,4 meter över havet. Här finns vandringsstigar av olika längd. Passa på att kombinera med en fika.

Persson & Persson

En glashytta i Ösjöbol, utanför Åseda, med återbrukstänk. Man återanvänder flaskor och burkar som värmes upp och formas om till karaffer, skålar, dricksglas, kannor mm. Med denna teknik besparas en stor del av energin det annars går åt med en smältugn där glaset helt smälts om. Resultatet blir helt unika bruksföremål som fortfarande bär spår av vad det varit förut. Intill den lilla hyttan finns butiken, som är inrymd i en före detta lanthandel. Sommartid är här också café.

Läs mer

© Vidinge Gård

Vidinge Gård – boende & aktiviteter

Bo på landet omgiven av skog och grusvägar, hagar med betande djur och nära till skog och fiske. Runt omkring Vidinge Gård finns gott om möjligheter till olika aktiviteter för naturälskare: fiske, cykel/vandringsleder, fågeltorn, skogar och utflyktsmål för dagsturer.

Hundar är tillåtna på alla rum och i hela pensionatet och man kan få hjälp med hundträningsmöjligheter i omkringliggande hagar eller skogar.

Till hemsidan

Höneströmsdammen med frälsegården i bakgrunden
Höneströmsdammen med frälsegården i bakgrunden. © Thereze Lindén

Uva Klöva

En geologiskt intressant ravin eller sprickbildning. Man kan påbörja sin vandring i Höneström och stanna intill den gamla smedjan för medhavd fika där den gamla frälsegården ligger idylliskt belägen intill Höneströms damm. Här finns vindskydd, jaktstuga och grillplats öppen för allmänheten. Terrängen är ganska kuperad men vacker. (GPS-koordinater: 56.964222, 15.50879)