Hemmatipset

Hemmatipset

Växjö kommun

Våren i Växjö är fantastisk. Stanna på hemmaplan och upptäck pärlorna i kommunen med allt från take away och hotellpaket till alla möjliga sköna naturupplevelser.

Johan Sundh från RentBike.se
Johan Sundh från RentBike.se

Flexibel cykeluthyrning med RentBike.se

Hos RentBike.se kan du smidigt hyra elcyklar, mountainbikes eller ”vanliga” cyklar som levereras till överenskommen plats av Johan! Cyklarna finns även hos flera hotell runtom i Växjö och på olika platser i Åsnenområdet. Perfekt för helgens cykeltur!

Här bokar du cyklar

Möbelriket – handla lokalt

Möbelriket Lammhult är ett mecka för den som är intresserad av att handla designmöbler - mer än 10 000 m² utställningsytor och närhet till designens rötter. I Lammhult hittar du bland annat butikerna Nilssons Möbler, Norrgavel och Svenssons i Lammhult samt tillverkaren Lammhults Möbel. Det finns dock inte bara möbler i Möbelriket! Här finns tapetserarverkstad och andra små butiker.

Till Möbelriket

Upplevelser i naturen

Vandra, cykla, grilla och ha picknick. Det finns mycket att uppleva trots begränsningar! Naturkartan är perfekt att använda när du letar efter saker att göra utomhus.

Naturreservat

Växjö kommuns naturreservat är luftiga och bra platser att komma ut i naturen.
För att hitta alla Växjö kommuns naturreservat, gå in på Länsstyrelsens hemsida och begränsa sökningen till “Växjö kommun”.

Några utvalda naturreservat väl värda ett besök:
Braås park
Hågeryd
Kråketorpsskogen

Vartorps kvarn och Lunden

Naturreservat Lunden strax norr om Rottne bjuder på vackra naturupplevelser med hagar och ängar, skogar och myrar, sjöar och vattendrag men också en möjlighet att få se bronsåldersgravar, kulturlämningar, mäktiga 300-åriga ekar och inte minst ett rikt fågelliv. Alldeles i närheten ligger också Vartorps kvarn. Den gamla fina stenbyggnaden från 1860-talet är helrenoverad och i full funktion. En gång i månaden har kvarnen öppet och du är välkommen att se malningen och köpa ekologiskt mjöl.

vartorpskvarn

Grillplatser

Var rädd om naturen och använd enbart iordninggjorda grill/eldplatser – det finns en mängd att välja bland i kommunen! Du hittar dem på Naturkartan, använd filtret i övre vänstra hörnet på kartan och välj “Grillplatser”.

Äventyr hos Vartorps Gård

Vartorps Gård ligger precis invid Vartorps kvarn och Lundens naturreservat. Här finns stora fina ytor i parken och äventyrsboenden där du lagar mat över öppen eld. För att fullända naturupplevelsen kan du kombinera övernattning med kanotpaddling i sjön eller ån. Längre paddlingsturer är också möjliga då en kanotled passerar Vartorp. Kanotpaddlingen är såklart tillgänglig även för de som bara vill besöka under dagen!

Till hemsidan

© Smålands Spelhall

Smålands Spelhall

Hos Smålands Spelhall finner ni flipper- och arkadspel för hela familjen.
Utmana varandra i rallyspel, försök ta er in på topplistorna för flipperspelen eller skaka loss på dansmaskinerna. I lokalerna finns över 40 olika speltitlar där de flesta går att spela tillsammans! Personal finns alltid på plats för att hjälpa till med instruktioner för spelen, utmaningar eller energipåfyllning i kiosken. Vill man så går det att abonnera Smålands Spelhall för barnkalas, After Work eller bara den privata kompisträffen.

smalandsspelhall.se

Kolla in fler hemmatips