Hemmatipset

Hemmatipset

Växjö kommun

Våren i Växjö är fantastisk. Stanna på hemmaplan och upptäck pärlorna i kommunen med allt från take away och hotellpaket till alla möjliga sköna naturupplevelser.

Hemleverans av mat och vin
Hemleverans av mat och vin. © Winenine

Catering i microformat med Winenine

Kreativ ny lösning för att lysa upp tillvaron och en unik restaurangupplevelse i hemmiljö! Winenines koncept passar inte som ”take away” i normal mening, utan med denna microcateringtjänst levereras mat och vin till hemmet – mat enligt vanliga principer för hemleverans men i kombination med vin för att ge gästen en upplevelse där ett plus ett blir mer än två.

Till hemsidan

Johan Sundh från RentBike.se
Johan Sundh från RentBike.se

Flexibel cykeluthyrning med RentBike.se

Hos RentBike.se kan du smidigt hyra elcyklar, mountainbikes eller ”vanliga” cyklar som levereras till överenskommen plats av Johan! Cyklarna finns även hos flera hotell runtom i Växjö och på olika platser i Åsnenområdet. Perfekt för helgens cykeltur!

Här bokar du cyklar

Möbelriket – handla lokalt

Möbelriket Lammhult är ett mecka för den som är intresserad av att handla designmöbler - mer än 10 000 m² utställningsytor och närhet till designens rötter. I Lammhult hittar du bland annat butikerna Nilssons Möbler, Norrgavel och Svenssons i Lammhult samt tillverkaren Lammhults Möbel. Det finns dock inte bara möbler i Möbelriket! Här finns tapetserarverkstad och andra små butiker.

Till Möbelriket

Företagare i Lammhultstrakten har gått ihop och samlat sig på en karta för att visa på det stora utbudet i området!

Till kartan

Upplevelser i naturen

Vandra, cykla, grilla och ha picknick. Det finns mycket att uppleva trots begränsningar! Naturkartan är perfekt att använda när du letar efter saker att göra utomhus.

Naturreservat

Växjö kommuns naturreservat är luftiga och bra platser att komma ut i naturen.
För att hitta alla Växjö kommuns naturreservat, gå in på Länsstyrelsens hemsida och begränsa sökningen till “Växjö kommun”.

Några utvalda naturreservat väl värda ett besök:
Braås park
Hågeryd
Kråketorpsskogen

Vartorps kvarn och Lunden

Naturreservat Lunden strax norr om Rottne bjuder på vackra naturupplevelser med hagar och ängar, skogar och myrar, sjöar och vattendrag men också en möjlighet att få se bronsåldersgravar, kulturlämningar, mäktiga 300-åriga ekar och inte minst ett rikt fågelliv. Alldeles i närheten ligger också Vartorps kvarn. Den gamla fina stenbyggnaden från 1860-talet är helrenoverad och i full funktion. En gång i månaden har kvarnen öppet och du är välkommen att se malningen och köpa ekologiskt mjöl.

vartorpskvarn

Grillplatser

Var rädd om naturen och använd enbart iordninggjorda grill/eldplatser – det finns en mängd att välja bland i kommunen! Du hittar dem på Naturkartan, använd filtret i övre vänstra hörnet på kartan och välj “Grillplatser”.

Äventyr hos Vartorps Gård

Vartorps Gård ligger precis invid Vartorps kvarn och Lundens naturreservat. Här finns stora fina ytor i parken och äventyrsboenden där du lagar mat över öppen eld. För att fullända naturupplevelsen kan du kombinera övernattning med kanotpaddling i sjön eller ån. Längre paddlingsturer är också möjliga då en kanotled passerar Vartorp. Kanotpaddlingen är såklart tillgänglig även för de som bara vill besöka under dagen!

Till hemsidan

© Anders Bergön

Restauranger i Växjö

Hjälp till att stötta Växjös restauranger! Klicka på länken för att ta del av ett fantastiskt iniativ, där man samlat restauranger som erbjuder avhämtning och/eller utkörning. Vissa har också rabatt på take-away.

supportvxo.se

Tillsammans för Växjö City

Växjö kommun har bland annat infört gratis parkering 3 timmar i Växjö City för att främja handeln i stadskärnan. Låt oss alla jobba #tillsammansförväxjöcity

Växjö City

Vi fyller gärna på listningen – hör av dig till info@destinationsmaland.se