Välkommen till östra Småland & Öland

Lorem Ipsum är en utfyllnadstext från tryck- och förlagsindustrin. Lorem ipsum har varit standard ända sedan 1500-talet, när en okänd boksättare tog att antal bokstäver och blandade dem för att göra ett provexemplar av en bok. Lorem ipsum har inte bara överlevt fem århundraden, utan även övergången till elektronisk typografi utan större förändringar. Det blev allmänt känt på 1960-talet i samband med lanseringen av Letraset-ark med avsnitt av Lorem Ipsum.

Västervik

I Västerviks skärgård möter tradition dagens turistnäring, här finns allt från små fiskelägen till öar med fullt utbud av mat och aktiviteter för stora och små.

Kalmar

Semester med sol och bad, shopping och nöje, konst och kultur. Kalmar har den stora stadens möjligheter men också den mindre ortens närhet och charm.

Vimmerby

Astrid Lindgrens fotspår börjar i Vimmerby där du upplever sagolika teaterföreställningar, vackra omgivningar och äventyr för hela familjen.

Glasriket

I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

Öland

Öland är lätt att förälska sig i - ljuset, naturen, stränderna, solen och människorna. Vi hälsar dig välkommen till vårt lilla paradis!