Läs alla inlägg

Småländska betraktelser

Tips från redaktionen

Från minsta hörn till de stora besöksmagneterna. Här tar redaktionen dig nära det som händer i vårt landskap. Följ med och ta del av våra småländska betraktelser.

Skördefest i Småland

Hösten står för dörren och varje smålänning vet att det betyder skördefest! Pumpor, morötter, majs, äpplen och kål ska skördas, och kanske vill du vara med? Vårt tips denna vecka är därför inriktat på olika skördefester runt om i vårt Småland - kanske finns det en nära dig?

Publicerat

Läs mer

Historiens vingslag

Småland, som så många andra platser, bevarar hemligheter från en svunnen tid. Ibland blir vi lite extra påminda om vad dåtiden innehöll, och därför tipsar vi denna vecka om platser och evenemang som för oss tillbaka i tiden!

Publicerat

Läs mer

På tapeten i augusti

Sommaren lider mot sitt slut, men ännu är kvällarna ljusa och dagarna varma! I det här inlägget tipsar vi om några av sensommarens härliga evenemang och uppträdanden.

Publicerat

Läs mer

Idrottsevenemang i Småland i augusti

Medan vissa av oss har legat på latsidan i sommar så har andra verkligen legat i och dedikerat tränat för att uppnå nya personliga mål. I Småland finns fler möjligheter att sätta kapaciteten på prov nu i slutet av sommaren - och visst är det roligt att vara med och heja på också? Här kommer några tips på tuffa idrottstävlingar att ta del av i augusti.

Publicerat

Läs mer

Utökat eldningsförbud i hela Småland

Förbudet innebär att alla former av eldning utomhus är förbjuden. Detta gäller även iordningställda grillplatser. Campingkök eller liknande som har öppen låga omfattas också av förbudet. Förbudet omfattar även användning av pyroteknisk utrustning utomhus. I Kalmar län dvs östra Småland och Öland gäller förbudet även grillning på egen tomt.

Publicerat

Läs mer

Temaparker och djur

Sol, värme och bad i sjöar och hav. Kan man få för mycket? Kanske kan det vara läge att bryta av med något annat. Vi tipsar om våra välkända temaparker och ställen där du kan hälsa på gosiga djur.

Publicerat

Läs mer

Sommarevenemang värda ett besök

Sommarlovet och semestern har omfamnat Småland och evenemangen duggar tätt. Här tipsar vi om några favoriter som är värda ett besök!

Publicerat

Läs mer