Läs alla inlägg

Småländska betraktelser

Tips från redaktionen

Från minsta hörn till de stora besöksmagneterna. Här tar redaktionen dig nära det som händer i vårt landskap. Följ med och ta del av våra småländska betraktelser.

Lärande äventyr under sportlovet

En riktig svensk klassiker för alla barn närmar sig… vi pratar förstås om Sportlovet! För att göra det enklare för dig att hitta rätt bland aktiviteterna i Småland har vi delat in våra tips i fyra grenar. Den första grenen har vi valt att kalla ”Lärande äventyr”.

Publicerat

Etiketter

Läs mer

Ladda batterierna med Smålandslugnet

Friskvård och hälsa kan man aldrig få för mycket av, och Smålands utbud är stort. Här kan du njuta av härlig, grön mat gjord på lokala råvaror, insupa den småländska naturen eller upptäcka solen på en sandstrand – mitt i vintern!

Publicerat

Läs mer

Koppla av i Småland

Att unna sig en helg, dag eller eftermiddag i lugn och ro har sedan länge varit ett uppskattat sätt att hitta energi under de mörka vintermånaderna. Därför tänkte vi tipsa några span runt om i Småland, som erbjuder såväl avslappnande atmosfär, som småländska upplevelser och smaker.

Publicerat

Läs mer

Vinteraktiviteter i Småland

Vinter i Småland! Snön ligger tyvärr inte milsvid över landskapet och bjuder in till spontana utomhusaktiviteter. Tur då att vi har ett antal säkra kort i Småland för dig som längtar efter is och puder. Damma av skidor, pjäxor och skridskor - här tipsar vi om några platser att besöka för att njuta av vintern.

De småländska mellandagarna

Ta tillfället i akt att hitta på något roligt i mellandagarna. Småland har mycket aktiviteter att erbjuda både för barn och vuxna eller varför inte tillsammans med hela familjen? Här kommer ett axplock vad Småland har att erbjuda!

Publicerat

Läs mer

Revyer i Småland

Ett skratt förlänger livet sägs det och visst är det så! I Småland finns det efter julen olika revyer och föreställningar att gå på, både för stora och små. Varför inte fira in det nya året med att gå på en nyårsrevy?

Publicerat

Läs mer

Smålands julbord

Julbord är en sedan länge vedertagen tradition, inte minst i gedigna Småland. Här tipsar vi om både klassiska och mer spektakulära julbord!

Publicerat

Läs mer

Julmarknader i Småland del 2

Det doftar glögg, pepparkaka och gran i varje hörn och det finns tomtar av alla dess slag och former. Julmarknaderna i Småland fortsätter att leverera julstämning till stora som små.

Publicerat

Läs mer

Besök Julmarknader i Småland

Nedräkningen har börjat och julen närmar sig mer och mer och det betyder att julmarknaderna börjar. De mörka kvällarna fylls med ljus, musik och dofter som får det att vattnas i munnen. Frossa bland tomtar, i godis och julmat av närodlade produkter och hitta den där unika julklappen till någon du tycker om. Här tipsar vi dig om några av Smålands julmarknader, där du kan insupa julen i allt från slottsmiljö i Kalmar slott till skön natur i Bråbygden. Välkommen till Småland i jul!