Läs alla inlägg

Småländska betraktelser

Tips från redaktionen

Från minsta hörn till de stora besöksmagneterna. Här tar redaktionen dig nära det som händer i vårt landskap. Följ med och ta del av våra småländska betraktelser.

Gör resan till ett äventyr

Påsklovet innebär ofta en eller flera turer kors och tvärs över landet. Därför tipsar vi om saker att hitta på, när du passerar genom Småland!

Publicerat

Läs mer

Utomhus i Småland i påsk

Vågar vi tro att solen lyser på oss i påsk? Även om snön ligger kvar lite här och där så längtar vi ut! Den småländska naturen finns såklart alltid tillgänglig för alla och här kommer våra tips för aktiviteter som sker helt eller delvis utomhus nu i påsk.

Publicerat

Läs mer

Motorevent i Småland

Snart är vägarna snö- och grusfria och då vill vi sitta bakom ratten och känna motorn brumma. Småland är stort och kan med fördel upplevas via bil, husbil eller motorcykel. Här finns en och annan grankantad grusväg att sladda lite på, men försiktigt såklart! Den som gillar lite fortare hastigheter kanske lockas av rallytävlingarna i Älmhult och Vimmerby. Faktiskt finns flertalet häftiga motorevenemang inplanerade i Småland under våren och sommaren. Här kommer några tips från oss!

Gastronomiska Småland

Det har varit en spännande matvecka som inleddes med den stora WhiteGuide-galan där Sveriges bästa restauranger korades. Småland håller hög klass och det är vi riktigt stolta över. Så stolta att vi gärna vill tipsa om några av de krogar som prisats av guiden.

Publicerat

Läs mer

Längs vägen

Sportlovet i Småland är slut, men för andra delar av Sverige har det just börjat! Därför tänkte vi tipsa om ställen som är värda ett besök för er som passerar Småland på vägen upp eller ner genom landet!

Publicerat

Läs mer

Lärande äventyr under sportlovet

En riktig svensk klassiker för alla barn närmar sig… vi pratar förstås om Sportlovet! För att göra det enklare för dig att hitta rätt bland aktiviteterna i Småland har vi delat in våra tips i fyra grenar. Den första grenen har vi valt att kalla ”Lärande äventyr”.

Publicerat

Etiketter

Läs mer

Ladda batterierna med Smålandslugnet

Friskvård och hälsa kan man aldrig få för mycket av, och Smålands utbud är stort. Här kan du njuta av härlig, grön mat gjord på lokala råvaror, insupa den småländska naturen eller upptäcka solen på en sandstrand – mitt i vintern!

Publicerat

Läs mer

Koppla av i Småland

Att unna sig en helg, dag eller eftermiddag i lugn och ro har sedan länge varit ett uppskattat sätt att hitta energi under de mörka vintermånaderna. Därför tänkte vi tipsa några span runt om i Småland, som erbjuder såväl avslappnande atmosfär, som småländska upplevelser och smaker.

Publicerat

Läs mer

Vinteraktiviteter i Småland

Vinter i Småland! Snön ligger tyvärr inte milsvid över landskapet och bjuder in till spontana utomhusaktiviteter. Tur då att vi har ett antal säkra kort i Småland för dig som längtar efter is och puder. Damma av skidor, pjäxor och skridskor - här tipsar vi om några platser att besöka för att njuta av vintern.

De småländska mellandagarna

Ta tillfället i akt att hitta på något roligt i mellandagarna. Småland har mycket aktiviteter att erbjuda både för barn och vuxna eller varför inte tillsammans med hela familjen? Här kommer ett axplock vad Småland har att erbjuda!

Publicerat

Läs mer