Eksjö, © Eksjö kommun

De småländska mellandagarna

Ta tillfället i akt att hitta på något roligt i mellandagarna. Småland har mycket aktiviteter att erbjuda både för barn och vuxna eller varför inte tillsammans med hela familjen? Här kommer ett axplock vad Småland har att erbjuda!

Smålands Högland, Eksjö

För dig som vill ha en garanterad snöupplevelse i mellandagarna är det småländska höglandet i allmänhet och trästaden Eksjö i synnerhet ett bra alternativ. Här kan du till exempel åka längdskidor hela vintern. Vid behov prepareras nämligen den upplysta vägen med konstsnö!
Höglandet, Eksjö 

Vinterparadiset Isaberg

På Isaberg är skidorna i centrum och backarna är garanterat vita hela säsongen! På Isaberg kan du kombinera skidåkande med flera andra aktiviteter. Här finns något för alla – stora som små!
Isaberg

Filmbyn Småland

Filmbyn, där du kan se bio, skapa egen film, sjunga, vara i 3D-spel och mycket mer, har öppet 27-29/12 mellan kl 11.00-17.00. Besök byn där Astrid Lindgrens filmer och berättelser kan återupplevas!
Filmbyn

Shopping i Kosta

Sätt sprätt på julklappsslanten och se till att få mycket för pengarna! På Kosta Outlet finns över 20.000 kvadratmeter shopping med kraftigt reducerade priser på glas, kläder, skor, inredning och böcker med mera. Självklart finns trevliga alternativ för fika, lunch eller middag. Kom ihåg att glashyttan är öppet året runt och som besökare är man alltid välkommen in att titta på produktionen.
Kosta

Champagneprovning

På restaurangen Brasserie 1742, precis intill outleten i Kosta, guidar Göran Stenberg dig genom de ädla bubblornas värld. Perfekt inför nyårsfesten! Provningen sker den 28:e december kl 17.00.
Biljetter finns här.

Summera året på Kulturparken Småland

Efter all julmat och stök kan det vara skönt att strosa runt på ett museum och insupa lite kultur. Den största och mest statusladdade fototävlingen har landat på Kulturparken Småland i Växjö. Här blandas starka och känslofyllda foton från vår samtid under året som gått.
Med bilden på aktivisten Tess Asplund som knöt näven framför nazisterna tog David Lagerlöf hem segern i kategorin Årets bild. Se den och ett 50-tal andra bidrag fram till 7:e januari.
Kulturparken Småland

Vinteröppet på Virum Älgpark

Spendera en dag på jullovet i Virum älgpark. En perfekt aktivitet för hela familjen. Tag plats i safarivagnen som tar dig med in till älgarna. Där får du både mata och skåda det mäktiga djuret på nära håll.
Virum Älgpark

Pippi firar jul

Möt Pippi, Kling, Klang, Prussiluskan, Tommy, Annika och alla andra favoriter i en fartfyllt julföreställning för hela familjen.
Pippi firar jul

Publicerat