Fira nationaldagen i Småland

Firande för hela familjen i Oskarshamn
Varmt välkommen på årets nationaldagsfirande i Stadsparken i Oskarshamn. Här blir det flera konserter, barnteater, hoppborg, bilträff ponnyridning och mycket mycket mer.
Nationaldagsfirande i Oskarshamn

Fira i Rådhusparken, Jönköping
Nationaldagen den 6 juni firar vi tillsammans i Rådhusparken, klockan 11-16. Häng med på mängder av aktiviteter för alla åldrar. Det blir musik, skattjakt, dans, lekar och mycket mer!
Program: Nationaldagsfirande i Rådhusparken

Konsert med Mendez, Tranås
Född i Chile och uppväxt i Sverige blev Mendez i början av 2000-talet en av Sveriges hetaste artister. Hans debutsingel "Chiki-Chiki" kom 1999 och producerades av duon Rob n Raz. Låten blev en stor succé och följdes upp av "Razor Tongue" som blev Mendez genombrott. Låten hamnade på topp 10-listan och spelades flitigt på radio. På nationaldagen kommer han till Tranås och konserten börjar kl 13.00!
Mer: Konsert med Mendez i Tranås

Nationaldagsfirande i Källängsparken i Vimmerby
Fira nationaldagen med tal och musik i Källängsparken i Vimmerby mellan 13.00-21.00
Nationaldagsfirande i Källängsparken

Korrö Hantverksby
Den 6 juni arrangerar Korrö en historisk temadag med nationaldagsfirande på Korrö. En dag fylld med aktiviteter som visar upp Sveriges kulturhistoria på ett spännande och lärorikt sätt i fin miljö. Dagen förgylls med flera nya upplevelser, föreningen Smålands karoliner kommer och slår upp sitt fälttält på området, samt har exercis och uppvisning. Dagen invigs med tal av TV-historikern Dick Harrison, som även föreläser på logen för allmänheten. Det blir aktiviteter för barnen, matservering, m.m.

Välkomna till en levande och spännande dag på Korrö!
Entré: 60kr vuxna, barn upp till 15 år gratis.
Fira nationaldagen i Korrö

Linnéparken Växjö
Välkommen på traditionellt nationaldagsfirande i Linnéparken den 6 juni. Firandet inleds klockan 14 och det kommer att bjudas på underhållning, aktiviteter, högtidstal, prisutdelningar och mycket mer. På scenen kommer bland annat sångerskan och musikproducenten Pernilla Andersson att synas, men även Hani Arrabi och Hampus Schreiber med nummer ur musikalen Rent, Växjö manskör och Kronobergarnas musikkår. Högtidstal kommer att hållas av Nadra Ali Awil, Hamza Masovic och Sara Lennqvist från Centrumskolan. Konferencier är John Martin Bengtsson, sångare och musikalartist.
Ta med fikakorg - eller köp fika på plats.
Nationaldagen i Linnéparken i Växjö

Intaget, Lessebo

Onsdag den 6 juni äger nationaldagsfirandet rum i Intaget, Lessebo.
Glasriket Symphonic Band spelar, flagghissning och högtidstal, Nationalsång, prisutdelning och mycket mer. Kommunen bjuder på kaffe och stenugnsbakade bullar. Ansiktsmålning för barnen. Välkomna!
Nationaldagen i Lessebol

Ljungby Hembygdspark

Kom och fira Sveriges nationaldag i Ljungby hembygdspark med musik, tal och mycket mer.
Traditionellt firande
kl.13.00 Marschtåg startar i järnvägsparken. Häng med! Gratis flaggor till alla!
kl.13.20 Ankomst till hembygdsparken.

• Ceremoni för de som fått svenskt medborgarskap 2017 • Ljungby blåsorkester • Drillarna • Ljungby Manskör • Sunnerbogillet • Talare: Ingvar Palm • Konferencier: Katarina Olsson • Musik med Emelie Svensson och Johan Mellander • Försäljning av popcorn, korv och kaffe •

Picknickfest
kl.16.00 Ungdomsrådet i Ljungby bjuder in alla till picknickfest. Ta med egen fikakorg och filt.
kl.17.00 Nostalgitävlingar.

Fira nationaldagen i Ljungby

Publicerat

Etiketter