tjej mellan tygkuber på IKEA Museum
Bygg ditt eget mönster på IKEA Museum, © IKEA Museum

Fler höstlovstips i Småland

Höstlovet har börjat och här ger vi dig ytterligare tips om vad du kan uppleva i Småland under lovet.

Höstmys i Åsnens by

Besök Åsens by där du kan åka hästskjuts på Freja och Frenja genom mörka skogen eller gå en lagom läskig promenad genom byn och hitta nycklarna till skattgömman. Ta sedan en trevlig höstfika och besök gårdsbutiken. Den 2 november sprids det lite extra ljus i höstmörkret när alven Ellibeth kommer på besök i Teklas hus och berättar spännande historier.

Västervik Resort Lysingsbadet

Upplevelsebadet på Västervik Resort har öppet under hela höstlovsveckan och erbjuder även en spännande spökbuffé. Bada och lek i upplevelsebadet eller mys i relaxen. Spökena kommer på besök och har du tur eller otur så blandar de till en härsken häxdryck eller serverar dig en larv eller två.

Virum Älgpark

Virum Älgpark får du uppleva älgar och hjortar i deras egen miljö. I vacker omgivning har du möjlighet att komma nära djuren, så nära att du kan mata och klappa dem, genom att åka med safarituren. Älgarna kommer fram och hälsar på dig när du sitter i safarivagnen och äter ur din hand. Du kommer märka att ettåringarna och kalvarna är mycket livliga och leksugna.

Kulturparken Småland

Kom och var kreativa med Kulturparkens pedagoger under höstlovet. Du kan undersöker utställningen Länge leve Kosta - 275 år som är full av glas, historia, teknik och formgivare. Måla, forma och skapa sedan på olika teman i verkstaden.

IKEA Museum

Drop in workshop på IKEA Museum för barn och unga. Utforska och experimentera med färgföränderliga, smarta textilier på ett lekfullt sätt. Workshopen leds av Marie Ledendal, doktor (Ph.D.) inom området Textile Design/Smart Textiles. Marie jobbar med projekt i gränslandet mellan textildesign, forskning och textil konst.

Filmbyn Småland

Filmbyn Smålandhåller höstlovsöppet. Upplev filmerna med Pippi, Emil och Madicken bakom kulisserna. Under höstlovet blir det även filmvisning och fika för alla skollediga.