Boda Borg, Sävsjö

Gör resan till ett äventyr

Påsklovet innebär ofta en eller flera turer kors och tvärs över landet. Därför tipsar vi om saker att hitta på, när du passerar genom Småland!

Boda Borg

Har du vägarna förbi Sävsjö? Ta ett stopp på Boda Borg och testa dina äventyrskunskaper i de cirka 50 rum som innehåller utmaningar att lösa. I varje rum finns en unik utmaning som laget har två minuter på sig att lösa. Klarar ni det, får ni grönt ljus och kan ta er vidare till nästa utmaning.
Boda Borg

Upptech i Jönköping

E4an upp och ner genom landet går lämpligt nog via Jönköping. Där finns Upptech, en plats med naturvetenskap och teknik för barn. Testa att resa i rymden, provkör en elbil, gör vattenexperiment eller klura ut en elkoppling. Under skollov erbjuds även planetarievisningar.
Upptech

Smålandet Älgsafari

Längs E4an hittar du Smålandet. Småland är en av de mest älgtäta regionerna i Sverige, och i våra djupa skogar finns det omkring 30.000 älgar. Det är roligt att komma de stora djuren så nära som man kan göra i en älgpark. Smålandets älgpark är den enda i Sverige som är byggd så att du ska kunna uppleva älgen i sin naturliga miljö med din egen bil, eller med safaritåget. Längst den tre kilometer slingrande skogsvägen får du upptäcka skogens konung och de amerikanska bisonoxarna. Här finns också café och souvenirbutik. Öppet dagligen 11-17 fram till 8:e april.
Smålandet Älgsafari

 

Sagomuseet och Gästgivaregården Ljungby

Gästgivaregården, som finns nära E4an, är stället att stanna på för lunch! Riktigt bra småländsk husman i en vacker träbyggnad på Ljungby Gamla Torg där det har varit gästgiveri sedan 1800-talet. Granne med restaurangen ligger mysiga Sagomuseet, en liten museiskatt med spännande folksagor och berättelser för både stora och små.
 

Skrufs Glasbruk

Endast 6 minuter från 25:an ligger denna världskända lilla glashytta som bland annat gjort sig känd med nutida klassiker som vasarna Pallo och Dagg (för svenskt Tenn). Bruket har öppet för besök alla dagar i veckan och du kan titta på när glasblåsarna skapar vackra glaskonstverk måndag till fredag fram till kl 15.30. Alla produkter i butiken är tillverkade i hyttan och allt är handgjort. 
Skrufs Glasbruk
 

Kalmar Slott

I Kalmar är det slottet som är samlingsplats för påsklovsfirande barn! Påskhelgerna är fyllda av aktiviteter. Ta en titt:
Kalmar Slott

Publicerat