Pippi i skrina med barn
Träffa Pippi på höstmarknaden, © Astrid Lindgrens Värld

Nu är det dags för höstlov

Det börjar lida mot den tiden på året då det är dags för höstlov. Självklart finns det massor med spännande aktiviteter för både små och stora barn. Vi på redaktionen har plockat fram några som vi vill tipsa om.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är det höstlovsöppet mellan den 28 oktober och den 5 november. Var med om en äkta småländsk marknad med över 90 utställare. Det är Pippi, Emil, Madicken, Rasmus och Paradis Oskar som står för underhållningen. Kom och upplev sagorna från Astrid Lindgren.

Kalmar slott

Kalmar slott slår upp sina portar och välkomnar stora som små under höstlovet. Vad sägs om en guidad tur? Häng med och hjälp riddaren Lejonsporre att leta efter kungens försvunna skatt eller vandra i fängelset med slottets gamla fängelsevaktmästare.

Sagovärlden och Sagomuseet i Ljungby

Sagomuseet i Ljungby har höstlovsöppet där en och annan spökhistoria utlovas för den som vågar. Men för dig som känner för att mysa lite i hemmets lugna vrå kan ändå uppleva sagorna och sagobygden. Genom ett digitaliseringsprojekt har Sagomuseet tagit fram dataspelet Sagovärlden. Bekämpa alla väsen du känner igen från sagobygden som gastar, troll och jättar. Vinn skatten som vaktas av den eldsprutande draken och bli mästare av Sagovärlden.

Little Rock Lake Zipline

Prova på Zipline och susa fram mellan träden i ett höstigt Smålandslandskap och se på den vackra utsikten över Änghultasjön från utsiktstornet. Avsluta dagen med att grilla korv vid grillplatserna i basecamp. En perfekt heldag för hela familjen.

Prova på glasblåsning

En dag för hela familjen i Glasriket där du kan prova på att blåsa glas. Blås en vacker kristallskål eller måla din egen design på ett färdigt glas. Din egen fantasi sätter gränserna. Kosta Glascenter håller dagligen öppet under höstlovet mellan 10-16 för prova-på.

Vandalorum

Kreativa aktiviteter på Vandalorum med utställningar och pyssel. Se på utställningarna Ljus, The Face of God och konstnärens Julia Bondessons utställning. Bli inspirerad och skapa egna konstverk. Efteråt kan det passa bra med en fika.

Store Mosse nationalpark

Besök nationalparken Store mosse på höstlovet. Massor med roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Testa att gå med snöskor, se utställningen av Jens Rydells fladdermusbilder eller gå tipsrundan. Det blir även sagor från Sagomuseet i Ljungby med tema natur och kultur.

Publicerat

Etiketter