Idrottsevenemang i Småland i augusti

Loftahammar Endurance Day 3-5 aug

Loftahammar är en hamnby i östra Småland och består av många små byar och omfattar en stor del av Norra Tjust skärgård, med sina tusentals öar och skär. Helgen 3-5 augusti genomförs tre olika swimrun-tävlingar här i olika svårighetsgrader. Åskådade kan heja på från båtar i vattnet längst med sträckan eller från land och hamn.
LED – Loftahammar Endurance Day är det ursprungliga swimrun-race som startade 2013. Tävlingen bjuder på en dynamisk bana som är olika från år till år. Det unika med LED är att det är ungefär lika mycket simning som löpning om man tittar på tid spenderat i de olika disciplinerna. 2018 bjuder LED på ca 9 km sim och 37 km löpning.

Läs mer: Loftahammar Endurance Day

Kalmar Grand Prix – 3-5 aug

Stor cykelfest i Kalmar med med proffs från hela Europa, motionslopp för barn och vuxna och årets nyhet som är Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB.

De som inte har anmält sig till något race kan heja fram alla tävlande eller besöka expoområdet, testa cyklar, prova pumptrack, uppleva trail i världsklass, njuta av cykel och äta en bit mat.

Lär mer: Kalmar Grand Prix

Vidösternsimmet 11 aug

Sveriges längsta simlopp på 21+ kilometer i öppet vatten genomförs i sjön Vidöstern, mellan Ljungby och Värnamo i västra Småland. Det är ett lopp för de allra tuffaste och kräver en prestation utöver det vanliga. Detta är en tävling på naturens villkor då Vidöstern är en riktigt tuff sjö att simma i. Det blåser ofta 4-7 m/s och dimma kan förekomma. Ett kortade lopp på 6+ kilometer genomförs också, samt ”Lilla Vidösternsimmet” på 500 meter.

Publiken kommer att kunna följa simmarna från start till mål, via land och vatten. Resultatlistan uppdateras live på hemsidan och rapporter kommer även ske live på Facebook under dagen.

Läs mer: Vidösternsimmet

Ironman Kalmar 18 aug

Kalmar går från lugnt och mysigt till uppsluppet och festligt när tuffa tävlingen Ironman genomförs i augusti, i år för sjätte gången. Kalmarpubliken är känd för att vara extra livlig och påhittig så räkna med en härlig stämning under hela evenemanget. Hela staden visar sitt engagemang, med deltagare, funktionärer, och en fantastisk publik från morgon till kväll. I Kalmar finns Sveriges enda fullvärdiga Ironmantävling på distanserna 3,86 km simning, 180 km cykling och 42,2 km löpning. Från simstarten kl. 06.55 fram till kl. 23.00 när målgången stänger brukar det finnas en stor och engagerad publik på plats för att heja fram hjältarna.

Läs mer: Ironman Kalmar 2018
Se filmen: Ironman Kalmar 2017

Publicerat