Julmarknad i Småland, © Alexander Hall

Julmarknader i Småland del 2

Det doftar glögg, pepparkaka och gran i varje hörn och det finns tomtar av alla dess slag och former. Julmarknaderna i Småland fortsätter att leverera julstämning till stora som små.

Julmarknad på Ljungby Gamla Torg & Ljunggården

24 November
Julmarknad med lokal mat i Sunnerbo. Hitta goda och omtänksamma julklappar till nära och kära av lokala hantverkare och matproducenter på Ljungby Gamla Torg. Njut av både julinspirerad lördagslunch samt traditionellt Småländskt julbord på Gästgivaregården Ljungby.

Jul på Åsens by

1-2 december
Upplev julstämningen i en äkta småländsk bullerbymiljö med röda stugor och gärdsgårdar. Lyssna på bjällerklang från hästdroskan och njut av doften av gran, glögg och pepparkaka.

Marieholm Julmarknad

7-9 december
Julmarknad i småländsk gammal bruksmiljö med försäljning av hantverk och julmat. Passa på att slipa dina knivar och saxar i den gamla smedjan eller prova lyckan i skinklotteriet.

Traditionell Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

14 - 16 december
Ingen har väl beskrivit julen så som Astrid Lindgren! Den traditionella julmarknaden vid hennes barndomshem på Astrid Lindgrens Näs äger rum varje år och lockar allt fler besökare. Här hittar du en härlig blandning av genuint konst- och mathantverk med tillverkning, slöjdande, uppträdanden och musik.