Julkärvar utanför Astrid Lindgrens näs
Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs, © Vimmerby Turistbyrå

Julmarknader i Småland del 2

Det doftar glögg, pepparkaka och gran i varje hörn och det finns tomtar av alla dess slag och former. Julmarknaderna i Småland fortsätter att leverera julstämning till stora som små.

Julmarknad på Ljungby Gamla Torg & Ljunggården

25 November
Julmarknad med lokal mat i Sunnerbo. Hitta goda och omtänksamma julklappar till nära och kära av lokala hantverkare och matproducenter. Njut av både julinspirerad lördagslunch samt traditionellt Småländskt julbord på Gästgivaregården Ljungby.

Jul på Åsens by

2-3 december
Upplev julstämningen i en äkta småländsk bullerbymiljö med röda stugor och gärdsgårdar. Lyssna på bjällerklang från hästdroskan och njut av doften av gran, glögg och pepparkaka.

Eksjö Julmarknad

9-10 december
Eksjö Julmarknad är traditionsenlig och stämningsfull och är placerad mitt i den unika trästaden och på Eksjö museum. Här förflyttas du bakåt i tiden till en marknadsdag för hundra år sedan – känn doften av glögg och stöpta ljus och lyssna till ljudet av klapprande hästhovar.

Marieholm Julmarknad

8-10 december
Julmarknad i småländsk gammal bruksmiljö med försäljning av hantverk och julmat. Passa på att slipa dina knivar och saxar i den gamla smedjan eller prova lyckan i skinklotteriet.

Traditionell Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

15 - 16 december
Ingen har väl beskrivit julen så som Astrid Lindgren! Den traditionella julmarknaden vid hennes barndomshem på Astrid Lindgrens Näs äger rum varje år och lockar allt fler besökare. Här hittar du en härlig blandning av genuint konst- och mathantverk med tillverkning, slöjdande, uppträdanden och musik.

Publicerat