Badhotellet Tranås, © Badhotellet Tranås

Koppla av i Småland

Att unna sig en helg, dag eller eftermiddag i lugn och ro har sedan länge varit ett uppskattat sätt att hitta energi under de mörka vintermånaderna. Därför tänkte vi tipsa några span runt om i Småland, som erbjuder såväl avslappnande atmosfär, som småländska upplevelser och smaker.

Badhotellet i Tranås

I en svunnen tid var det anrika hotellet en plats dit fint folk kom när de ville skämma bort sig själva. Atmosfären har sedan dess levt kvar, och i en gedigen miljö erbjuds nu spa, boende, avkoppling eller konferens. På spaet finns flera olika behandlingar att välja mellan och avdelningen är omsorgsfullt renoverad för att behålla den historiska känslan.
Badhotellet Tranås

Gränsö Spa

På Gränsö Spa finns det inomhuspool, en härligt uppfriskande plungepool, ny stor inomhusjacuzzi, både torr- och ångbastu och en större relax med sköna vilstolar. I den nybyggda Beachhouse hittar du Gränsös bastubåt med kallbad, relax och soldäck.
Gränsö Spa

Teleborgs Slott

Lyxa till det, precis som ”Stjärnorna på slottet”, men en övernattning på detta underverk till hotell. Teleborgs Slott var från början en morgongåva från Greve Fredrik Bonde till sin unga hustru Anna Koskull, men har idag, hundra år senare, omvandlats till hotell med konferens och ståtlig festsal. Komplett med tinnar, torn och en maffig stentrappa utsmyckad med rytande lejon. Lite som en sagovärld! Så släpp verkligheten en stund och skäm bort dig med en skön slottsweekend. Se deras film!
Teleborgs Slott

Spinkarps Gård & Spa

Med anor från antikens metoder erbjuds spabehandlingar i lantlig miljö. Lera, mineralrikt vatten, alger och örter används i behandlingarna, och produkter från Kerstin Florians spa-koncept.
Spinkarps Gård & Spa

Vintermys på Kosta Boda Art Hotel

Har du någonsin badat i ett konstverk? Kosta Boda Art Hotel är navet i Glasriket, men tillika en flerfaldigt prisbelönad spaanläggning. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla former och färger. Så även i poolen! Poolbottnen är smyckad med vackra glaspjäser designade av Kjell Engman. Så ta med simglasögonen för en undervattensvernissage!
Just nu har Kosta Boda Art Hotel erbjudande på övernattning med supé och entré till spaanläggningen, för dig som kan checka in en söndag eller måndag.
Kosta Boda Art Hotel

Stufvenäs Gästgiveri

På Stufvenäs Gästgiveri odlar du din livskraft samtidigt som du blickar ut över Kalmarsund. I spaavdelningen kan du njuta av två varma bad, ångbastu, infrabastu och massagestolar. Dessutom kan du välja bland ett flertal olika behandlingar.
Stufvenäs Gästgiveri

Publicerat