Axtorp Sunhouse
Axtorp Sunhouse, © Axtorp Sunhouse

Ladda batterierna med Smålandslugnet

Friskvård och hälsa kan man aldrig få för mycket av, och Smålands utbud är stort. Här kan du njuta av härlig, grön mat gjord på lokala råvaror, insupa den småländska naturen eller upptäcka solen på en sandstrand – mitt i vintern!

Axtorp Sunhouse

Den exotiska solljusanläggningen Axtorp Sunhouse var från början en ladugård, som senare byggdes om till en inomhus-sandstrand. Här erbjuds solljus, bad och sandstrand året runt. Det finns bubbelpool, saltvattenpool och massagefåtöljer. För den som blir fikasugen finns en bar med juice och frukt att tillgå.
Axtorpsunhouse

Aqua Mera – Medley Simhall i Växjö

I Växjö finns ett häftigt äventyrsbad med vildforsar, klätterväggar och snabbåkande rutschbanor.
Här finns även motionssim och bastu för att värma frusna vinterkroppar.
Aqua Mera

Fingalstorp Turridning

Ridning, som i veckan klubbades igenom som friskvård, är en hälsosam aktivitet som tar dig ut i naturen. På Fingalstorp i Gränna anordnas turridningar genom vackra miljöer nära Vättern. Turernas längd och svårighetsgrader varierar och för den som vill ta en längre tur finns grillkåta att hyra längs ridvägen. Övernattningsmöjligheter kan ordnas i nära anslutning till gården.
Fingalstorp Turridning

Nybro Skidklubb

Tränar du inför ett skidlopp eller vill du bara glida fram i stilla mak bland tall och gran? I Svartbäcksmåla söder om Nybro finns motionsspår för längdskidåkning. I skrivande stund erbjuds en kortare konstsnöslinga på ca 1km. Vid riklig snömängd kan du välja bland olika slingor mellan 2.5 till 5 km. För aktuell spårstatus gå in på:
Nybro Skidklubb

Publicerat