© Kosta Bilträff

Motorevent i Småland

Motormässan på Elmia 30 mars – 2 april

Välkommen till Skandinaviens största bil- och MC-mässa för entusiaster på Elmia Jönköping!
Bilsport Performance & Custom Motor Show är en bred motormässa där det inte bara visas bilar, motorcyklar och tillbehör utan också bjuds på underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.
www.custommotorshow.se

South Swedish Rally i Älmhult 10-12 maj

South Swedish Rally är en av Sveriges största rallytävlingar och en del av SM. Sträckningen kommer gå både genom skog och mark men även inne i Älmhult vilket gör det lättare för publik att komma och titta. Arrangörerna förväntar sig mellan 10000-50000 besökare.
southswedishrally.com

Kosta Bilträff 11-13 maj

Fjolårets succé är tillbaka! Med varvade motorer och välpolerad plåt så är det åter dags för Kosta Bilträff. Det blir tre dagar med utställning, flyguppvisning Viggen och Draken, cruising och festkväll vid Kosta Hyttsill. Tina Thörner kommer finnas på plats hela helgen.
www.destinationkosta.se

Midnattssolsrallyt i Vimmerby 27-30 juni

Midnattssolsrallyt återvänder till Småland med Vimmerby som centralort. Mellan den 27 och 30 juni fylls staden och skogarna med rallybilar till den fartfyllda tävlingen. Under fyra dagar blir Vimmerby centralort för KAK’s Midnattssolsrally. Rallyt kommer preliminärt att bjuda på 17 specialsträckor men en totallängd på 16 mil i regionen i och omkring Vimmerby.
www.midnattssolsrallyt.com

British Car Meet i Borgholm 6-8 juli

Vi räknar med att över 100 brittiska skönheter kommer stå längs Storgatan och i Societetsparken i Borgholm. Stan kommer att smyckas med brittiska flaggor, gatunamnen ändras för dagen till bekanta gatunamn från London, butikerna skyltar i rött, vitt och blått och brittisk musik hörs överallt. Säckpipsbandet ”Pipes & Drums of the 1st Royal Engineers” och svenska Beatles-bandet ”Liverpool” spelar. Under dagen lotsas vi av Bosse Bildoktor som agerar konferencier.
www.britishcarmeet.se

Sportbilsevent med tyskt tema i Västervik 18-19 augusti

18-19 augusti äger folkfesten Sportbilsdagen rum i centrala Västervik i norra Småland. I år med tyskt tema. Den 18 augusti hålls ett fartigt stadsrace, där 32 sportbilar kör mitt inne i staden med fri hastighet, senare under dagen sker sportbilskortege med cirka 200 bilar och dagen avslutas med en tysk buffé, med presentation av intressanta bilar i bordshöjd. På söndagen är det utställning, 150 bilar ute på skärgårdsreservatet Gränsö slott.
www.sportbilsdagen.se

Riksettanrally Värnamo

Riksettanrallyt arrangeras årligen på på Kristi Himmelfärdsdag och går längs med den gamla huvudleden R1. Rallyt och startar både i Örkelljunga och Jönköping. Utmed vägen finns ett antal samlingsplatser där man som deltagare också kan starta sitt rally. Mer info om starttider och målgången kommer inom kort. I år sker det stora slutmålet på Bredasten, strax utanför Värnamo. Här möts bilar, människor och aktiviteter i en härlig folkfest. Har du ett fordon som klassar in som veteran- eller entusiastfordon är du varmt välkommen att delta i rallyt. Om inte - kom som åskådare! Välkomna tillbaka till 50-talet den 10 maj på Bredasten i Värnamo!
Riksettanrallyt