Premiärer i Småland

Säsongsöppning: 9:e maj öppnar Astrid Lindgrens Värld

I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat, lagad med råvaror från trakten.
Under försäsongen 9 maj till 7 juni finns Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Karlsson på taket på plats i parken. Parken är öppen 10.00 – 17.00.

Astrid Lindgrens Värld

Premiär: 10:e maj öppnar Kosta Safaripark

I Kosta Safaripark får du uppleva skogslevande djur på nära håll. Parken är ett 200 hektar stort område av orörd urskog av John Bauer-skog, myrar och kalhyggen. Här vandrar över 250 vilda djur i det fria. Dovhjort, kronhjort och vildsvin liksom ovanliga arter som mufflonfår, Europas enda vildfår. Ta bilen genom parken och se djuren ströva fritt i sin naturliga miljö. Genom parken leder en sex kilometer lång grusväg.

Parken har öppet varje dag maj - september mellan klockan 10.00 till 22.00.

Kosta Safaripark

Startskott: 10:e maj Riksettanrallyt längst med gamla Riksväg 1

Effekt, färgprakt, kromglans och tuffa brudar i lyxförpackning. Upplev 50-talet på nytt på ett evenemang som är allt annat än lagom. Här handlar det om vem som har den snyggaste veteranbilen eller det bästa tidstypiska ekipaget. Över 1000 veteranbilar kommer vara på plats. För 17:e gången arrangeras rallyt och den här gången sker det stora slutmålet i Värnamo.

Se filmer om Riksettanrallyt

Läs mer om Riksettanrallyt

Invigning: 25-26 maj Invigning av Åsnens Nationalpark med kungligt besök

Åsnens nationalpark är den 30:e nationalparken i Sverige och är, som övriga nationalparker, ett område noga utvalt på grund av dess unika natur och djurliv. Nationalparken omfattar i första hand naturreservaten Bjurkärr, Toftåsa myr och Västra Åsnens övärld samt den mytomspunna platsen Trollberget. Under två dagar, 25 och 26 maj, erbjuds olika aktiviteter för att uppmärksamma nationalparken. Den 25 maj genomför Kronprinsessan Victoria en landskapsvandring i Småland. Invigningen kommer att vara en del av hennes landskapsvandring.

Mer om invigningen av Åsnens Nationalpark

Besök Åsnens Nationalpark

Publicerat