Emil i Lönneberga på Astrid Lindgrens Värld
© Vimmerby Turistbyrå

Sagor i Småland

Astrid Lindgrens Värld - där sagor blir till verklighet

Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat, lagad med råvaror från trakten.
Astrid Lindgrens Värld

John Bauer - sagor i över 100 år

I Jönköping har 2018 utsetts till Bauer-året och hans födelsedag den 4 juni blev startskottet för en rad aktiviteter under resten av året. På Jönköpings länsmuseum öppnar snart utställningen "Följa John". Det är en rumslig upplevelse av en magisk ”Bauervärld”. Följ John och hans originalverk genom skogen där du kan dansa med älgar och gulliga guldkaniner. Tassa genom en gnistrande vinteridyll där snöflingorna stilla faller. Här kan stora som små på ett lekfullt sätt bekanta sig med John Bauers konstnärskap och sagovärld.
Jönköpings Läns Museum

Sagomuséet och Berättarfestivalen 14-17 juni

Sagomuseet i Ljungby ligger mitt i en sagobygd med otaliga sägenomspunna platser. Här kan du titta runt i det roliga museet och lyssna på spännande sagor om tomtar, troll och jättar. Under somrarna finns särskilda tillfällen för barnberättande och den 14-17 juni arrangeras Berättarfestivalen. Här träffas ett 50-tal berättare från när och fjärran. Festivalen har ett digert program där du både kan lyssna och delta. På lördag 16 juni kl 11.00-15.30 välkomnas familjer till Barnens Festival på Gamla Torg i Ljungby. På torget kan du träffa djur från Kastebergs Gård, ett snällt troll, leka lekar och lyssna på spännande sagor från världen över.
Ljungby Berättarfestival 14-17 juni

Publicerat