Läs alla inlägg

Småländska betraktelser

Tips från redaktionen

Från minsta hörn till de stora besöksmagneterna. Här tar redaktionen dig nära det som händer i vårt landskap. Följ med och ta del av våra småländska betraktelser.

Midsommarfirande

Folkdanslag, chokladhjul, lekar kring midsommarstången, blommor och blader, jordgubbstårta och fiolspel - så ska det vara i Småland.

Publicerat

Läs mer

Sagor i Småland

Småland är sagolikt - på flera sätt! Mystiska skogar och trollska sjöar, men också lekfullt och fullt av sagor och äventyr. Här finns barnens favoriter som Emil, Pippi och Ronja. Men även fantasifulla konstnären John Bauers sagoarv - som i år gick bort för 100 år sedan. I helgen arrangeras också Berättarfestivalen i Ljungby med massor av spännande sagor och berättelser för både vuxna och barn.

Publicerat

Läs mer

Att göra i helgen

Solen fortsätter att skina över Småland, och stora som små vill spendera dagarna utomhus. Här kommer därför några tips på vad ni kan göra i Småland i helgen!

Publicerat

Läs mer

Premiärer i Småland

Sommaren närmar sig med stora steg och Småland rustar sig för den härliga sommarsäsongen. Här är några datum framöver med roliga säsongsöppningar och premiärer.

Publicerat

Läs mer

Gör resan till ett äventyr

Påsklovet innebär ofta en eller flera turer kors och tvärs över landet. Därför tipsar vi om saker att hitta på, när du passerar genom Småland!

Publicerat

Läs mer

Utomhus i Småland i påsk

Vågar vi tro att solen lyser på oss i påsk? Även om snön ligger kvar lite här och där så längtar vi ut! Den småländska naturen finns såklart alltid tillgänglig för alla och här kommer våra tips för aktiviteter som sker helt eller delvis utomhus nu i påsk.

Publicerat

Läs mer

Motorevent i Småland

Snart är vägarna snö- och grusfria och då vill vi sitta bakom ratten och känna motorn brumma. Småland är stort och kan med fördel upplevas via bil, husbil eller motorcykel. Här finns en och annan grankantad grusväg att sladda lite på, men försiktigt såklart! Den som gillar lite fortare hastigheter kanske lockas av rallytävlingarna i Älmhult och Vimmerby. Faktiskt finns flertalet häftiga motorevenemang inplanerade i Småland under våren och sommaren. Här kommer några tips från oss!

Gastronomiska Småland

Det har varit en spännande matvecka som inleddes med den stora WhiteGuide-galan där Sveriges bästa restauranger korades. Småland håller hög klass och det är vi riktigt stolta över. Så stolta att vi gärna vill tipsa om några av de krogar som prisats av guiden.

Publicerat

Läs mer

Längs vägen

Sportlovet i Småland är slut, men för andra delar av Sverige har det just börjat! Därför tänkte vi tipsa om ställen som är värda ett besök för er som passerar Småland på vägen upp eller ner genom landet!

Publicerat

Läs mer