Skördefest i Småland

Hösten står för dörren och varje smålänning vet att det betyder skördefest! Pumpor, morötter, majs, äpplen och kål ska skördas, och kanske vill du vara med? Vårt tips denna vecka är därför inriktat på olika skördefester runt om i vårt Småland - kanske finns det en nära dig?

Byarums Hembygdsgård

15 september
Njut av sång, gammaldags trösk-konst, skördefest och folkfest! På plats hittar du Hulténs Ekogrönsaker, hamburgare från EM-Vilt i Malmbäck gjorda på vildsvinskött, försäljning av lokal honung, ost, grönsaker med mera. Hantverkarna, Byarums Skafferi, Bergströms Musteri och veteranbilarna från Götaströms Fordonshistoriska är på plats. Gratis entré och parkering!
Byarums Hembygdsgård

Ravelsmarks Gård

Ravelsmark Gård är en familjeägd bondgård strax utanför Gränna. På gården har man genom alla år satt kvaliteten främst, och här finns möjlighet för självplock av det mesta. Savoykålen har just mognat och likaså är självplockning av majs i full fart på den idylliska bondgården. Och missa inte deras Pumpafest som äger rum i september!
Ravelmarks Gård

Visingsö Skördefest

15-16 september
Visingsös Skördefest är ett populärt evenemang där du kan njuta av närodlad mat i vacker natur, en härlig helgutflykt för hela familjen. Gårdarna, caféerna och restaurangerna upp sina dörrar och välkomnar dig till Visingsös Skördefest. I den unika miljön som en gång hade en central betydelse för den svenska historien kan du åka runt och smaka på närodlat och närproducerat. Köp med dina personliga favoriter och ta med hem.
Visingsö Skördefest

PM & Vänner

7-8 september
För tredje året i rad anordnad PM´s skördefest - som vanligt i samband med matmarknaden MAT, DET erbjuds prisutdelning i samarbete med Smålands och Ölands gastronomiska akademi, närproducerad mat tillagad av våra fantastiska kockar, levande musik och ekologiska drycker för båda barn och vuxna.
Årets öppettider är fredagen den 7 september 15:00-22:00 och lördagen den 8 september 11:00-18:00.
PM & Vänner

Skördefest i Äppledalen

Första lördagen i september öppnar Äppledalen upp för Skördefest, något som kommit att bli en årlig tradition för många. Njut av lokalodlad mat eller fika på plats och passa på att shoppa råvaror. Under dagen kommer du kunna följa med på Fruktsafari med traktor och vagn genom Rudenstams fruktodlingar. Dessutom utses Smålands bästa äppelkaka – det vill du inte missa!
Gillar du frukt får du inte missa att även besöka Vistakulles Fruktodling under Skördefesten. 
Äppeldalen

Skördefest på Öland

25-28 september
Öland bjuder in till skördefest och konstrunda. Besök konstnärer och hantverkare i sina ateljéer och smaka lokala varor från årets skörd. Delta i visning av möbeldesignerns Carl Malmstens skola Capellagården, eller glasriket och träffa både designers och blåsare.
Ölands Skördefest

Publicerat