© Jönköping Ironman 70.3

Sommarevenemang värda ett besök

Sommarlovet och semestern har omfamnat Småland och evenemangen duggar tätt. Här tipsar vi om några favoriter som är värda ett besök!

Jönköping Open Water

För 7:e året i rad arrangeras JOW. Föregående år var det över 200 anmälda tävlande. Den publikvänliga tävlingen håller till i Munksjön i centrala Jönköping, och start och mål är försedda med bryggor för extra bra insyn. Läs mer om Jönköpings stora simtävling!
Jönköping Open Water

Korröfestivalen

23-27 juli. "Det hela började i en mycket liten skala en regnig helg i slutet av juli 1985. Folkmusikgruppen Sågskära samlade några musiker och vänner till en fest med bordunmusiken i centrum. Under de följande åren växte denna lilla fest och besökare började dyka upp från hela Europa. I mitten av 90-talet övergick stämman till att bli en ren folkmusikfestival och under senare år har festivalen utvecklats till ett av Sveriges absolut största och mest omtalade folkmusikevenemang! Ingen annanstans i Sverige har du tillgång till den bredd av svensk och nordisk folkmusik som erbjuds på Korrö. Samtidigt har festivalen behållit sin ursprungliga stämning av intimitet och närhet. "
Korröfestivalen

Midnattsrallyt

 Den 27-30 juni går det årliga midnattsrallyt i Eksjö av stapeln! Tillställningen är en publikvänlig och spännande aktivitet för hela familjen.
Eksjö Midnattsrally

Scensommar i Växjö och Alvesta

Start 25 juni till mitten på augusti. En hel sommar med föreställningar, musik, teater, trolleri och cirkus – under bar himmel och med fri entré. I år bjuds det på snubblande servitörer, en hemvändande melodifestivalfinalist, Sveriges just nu hetaste röst, machete-jonglerande cirkusartister, magi i hög hatt, hemliga trälådor, en rutinerad allsångsledare, depptango under kulörta lyktor, en kalasfinal, hela två livesändningar i radio, och mycket mer.
Info och program

Ironman Jönköping

Ironman 70.3 avgörs enligt tradition i Jönköping city. Loppet består av simning, löpning och cykling, mestadels med utsikt över kristallklara Vättern och genom böljande småländska landskap. I stadens hjärta springer deltagarna i mål till publikens jubel! Missa inte Jönköpings Ironman, den 8 juli!
Ironman

Publicerat