© Alexander Hall

Utomhus i Småland i påsk

Möt påsken i ett naturreservat

Småland är rikt på natur. Här finns mysiga barrskogar, saltstänkta klippor, tusentals sjöar och spirande lövskog som snart spricker ut i vårgrönska. Oavsett var i Småland du befinner dig finns skyddad natur runt hörnet. Här finns oftast vandringsstigar och rastplatser.
Packa en ryggsäck med din godaste picknick, något varmt att dricka, ett sittunderlag och ge dig ut i någon av Smålands 400 naturreservat.
LÄS MER

Påsk i Västerviks skärgård - Idö Skärgårdsliv

Ät påskbuffé ute på en av Västerviks fantastiska öar. Båten ut till Idö avgår från Horns Udde klockan 12:30 med en fantastisk tur genom skärgården. Väl framme på Idö bjuds det på en härlig påskbuffé för att sedan ta turen hem på eftermiddagen.
Paketpris påskbuffé (inkl. båtbiljett): 450 kr per person (barn under 12 år 225 kr). Långfredagen 30/3, Påskafton 31/3, Påskdagen 1/4.
LÄS MER

1:a april - Fågelguidning på Huseby Bruk

Guidning för alla fågelintresserade och för alla åldrar vid Husebymadens fågeltorn i norra Åsnen. Erfarna ornitologer finns i tornet för att visa och svara på frågor om madens fåglar. Med hjälp av tubkikare kan besökarna få nära upplevelser av de nyanlända vårfåglarna. Har du egen kikare kan du med fördel ta den med, dock är det inget krav. Aktiviteten är barnvänlig och anpassad för personer med funktionsnedsättning. Frökens Café och Restaurang håller också öppet och serverar mat och fika.
Fler datum framöver.
LÄS MER

Den Stora Äggjakten på 4H-gården Vissmålen

Stora och små påskhäxor, påskharar och påskgubbar välkomnas till årets stor äggjakt! Under långfredagen händer det mycket roligt på 4-H gården Vissmålen, det blir en bra utflykt för hela familjen. För barnen finns det äggjakt och för den som vill ha en extra utmaning kan man försöka lösa uppgifter och hitta påskhäxans skatt.
Under dagen är cafeterian öppen och det kommer även finnas ponnyridning.
LÄS MER

Äggpromenad i Gränna

Gå en annorlunda tipspromenad och leta ägg i spännande miljö. Tipspromenaden börjar på Gränna bibliotek och slutar på Grenna Museum. I varje ägg hittar ni en fråga och en ledtråd till var nästa fråga finns. Ni letar bland böckerna på Gränna Bibliotek och i utställningar på Grenna museum. För barn i sällskap med vuxen. Fritt inträde för barn och medföljande vuxen! Flera datum.
LÄS MER

Publicerat