Rodel på Isaberg
Rodel på Isaberg. © Isaberg Mountain Resort

Barn & familj

Äventyr för barn

Höjder, fart och fläkt hittar du bland aktiviteterna här. Var cowboy för en dag, klättra bland trädtopparna och ge dig ut på ett spännande äventyr. För den aktiva finns mängder med äventyr att ta del av!

Klättra på Isaberg
Klättra på Isaberg. © Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort är en fritidsanläggning med ett brett utbud av aktiviteter, bland annat vandring, kanot, rodel och kajak, golf, fiske, hinderbana, cykling, zip-line och lekplatser. Under sommaren kan en guide ta barn på skattjakt. För små barn finns en anpassad bana.

Isaberg.com

Little Rock Lake Zipline

Hos Little Rock Lake i Klavreström mellan Växjö och Vetlanda får alla som vågar, mellan 5-99 år, en rejäl dos spänning och adrenalin i Europas längsta ziplineäventyr. Att ”zippa” är att susa fram mellan träd och uppbyggda torn, hängandes i en sele och fasthakad i en stadig vajer. Släpper du på för fullt kan du på vissa ställen komma upp i en hastighet på 75 km/h! Det finns flera olika banor med olika svårighetsgrad, vilket gör att detta äventyr mitt i den småländska skogen passar de allra flesta. Vågar du?

swedenzipline.com

Upplevelsebadet Västervik resort
Upplevelsebadet Västervik resort. © Västervik framåt AB

Upplevelsebadet på Västervik Resort

Missa inte ett äventyr på Upplevelsebadet! Svischa ner för rutschkanor, guppa i vågströmmar, njut i varma källor och ha riktigt kul i en härlig poolmiljö. För de allra minsta finns det en barnpool. Hos Västervik Resort simmar Medelhavet rakt in i Östersjön!

vastervikresort.se

Guldvaskning hos Guldström i Ädelfors
Guldvaskning hos Guldström i Ädelfors. © Rolf Guldström

Guldströms guldvaskning

I 280 år har man grävt guld i Ädelfors, och idag kan du vaska guld till ljudet av fågelsång och vattnets porlande hos Guldströms. Platsen är lugn och fridfull, och enligt arkeologer är bäcken full med guld att utvinna.

Guldstroms.se

High Chaparral
High Chaparral

High Chaparral

Upplev vilda västern mitt i Småland! Ridande cowboys, indianer, stuntmän och lycksökare bjuder på föreställningar, och små som stora barn kan leva ut sina äventyrsdrömmar genom att galoppera fram över prärien, vaska guld eller se hur cowboys svingar lasson. High Chaparral erbjuder en mängd sevärdheter och åkturer som passar alla.

highchaparral.se

Hasselö
Hasselö

Hasselö

Hasselö är en levande idyll i Tjust skärgård utanför Västervik, med flera aktiviteter och utflyktsmål att upptäcka. Åk traktor och vagn, ta en cykeltur på fina vägar, hyr kanot eller trampbåt, spela minigolf och fiska. Familjer som tycker om att vara i naturen kommer definitivt hitta något att göra på Hasselö! För att komma ut på ön åker man skärgårdstrafik från Västervik eller Gränsö kanal.

hasselo.com

Vimmerby Adventure
Vimmerby Adventure. © Studio Rosenfors

Vimmerby Adventure

Hos Vimmerby Adventure utmanar du både din kropp och ditt sinne när du får uppleva en värld av äventyr med klätterbanor, linbanor och fritt fall. En ny värld full av spänning helt enkelt!

vimmerbyadventure.com

Kleva gruva
Kleva gruva. © Henryk Hörner

Kleva gruva

Kleva gruva erbjuder varierade aktiviteter som passar för hela familjen. Bland annat anordnas skattjakter, guldvaskning, klättring, picknick och grillning och vandring i naturen. Du kan också vandra i gruvorna, där en unik miljö utspelar sig med kolmörker, ljusinsläpp, passager och en sjö.

klevagruva.se

Getnö Lake Åsnen Resort

Getnö Lake Åsnen Resort är ett privat naturvårdsområde med en egen ögrupp beläget i sjön Åsnen. Under sommartid erbjuds naturskola för de alla minsta. Barnen får delta i aktiviteter som fiske, skogsutflykter, vikingaäventyr, tävlingar och turridning på islandshästar. Det blir massor med naturkunskaper som de har glädje av hela livet!

getnogard.se

Hagårds Lagård
Hagårds Lagård. © Hagårds Lagård

Hagårds Lagård

Här erbjuds äventyr både på marken och åtta meter upp i luften. En höghöjdsbana sträcker sig över marken för den som uppskattar höjder. För den som hellre håller sig på marken erbjuds paintball, mångkamp eller skytte, En äventyrspark med ziplines finns också på anläggningen.

hagardslagard.se

Boda Borg
Boda Borg i Sävsjö. © Boda Borg

Boda Borg

Testa dina äventyrskunskaper i de cirka 50 rum som innehåller utmaningar att lösa. Bilda ett lag och välj bland tre svårighetsgrader. I varje rum finns en unik utmaning som laget har två minuter på sig att lösa. Klarar ni det, får ni grönt ljus och kan ta er vidare till nästa utmaning.

bodaborg.com

Fler roliga familjeäventyr!