Grimsnäs Herrgård
Grimsnäs Herrgård. © Grimsnäs Herrgård

Boende

Bed & Breakfast

Bed & Breakfast är för dig som söker det personliga och lokala när du övernattar i Småland. I rummens inredning anar du värdens egen smak och ingen frukost är den andra lik. På köpet får du säkra tips på vägen.

Vi tipsar om några B&B, men de som kan ge de bästa lokala tipsen är turistbyråerna

kontaktuppgifter.

Grimsnäs Herrgård
Grimsnäs Herrgård. © Grimsnäs Herrgård

Grimsnäs Herrgård

Utsedd till Sveriges bästa B&B av Expressen, Excellent på Booking och Rekommenderas på Tripadvisor. Du kan vara trygg med övernattningen i den gula herrgårdsbyggnaden i glas- och utvandrarbygd. Du bor lantligt i en naturskön och avstressande miljö och herrgården är inbäddad i ekskog. Grimsnäs Herrgård har också ett förnämligt kök och sommartid serveras en buffé - boka i förväg!

grimsnas.se

Tobo Guesthouse
Tobo Guesthouse. © Västervik

Tobo Guesthouse

Bo hemtrevligt mitt i Västervik i ett hus med sekelskiftescharm och tillgång till en lummig trädgård. Boendet finns i tre gäststugor och en huvudbyggnad från 1824. Avskilt läge men ändå nära till centrum och till skärgårdsterminal.

vastervik.com

Torne Gård
Torne Gård

Torne Gård

Torne gård är ett B&B i herrgårdsstil med stor personlig service och en intressant historia. Du övernattar på systergården till Huseby Bruk. Här erbjuds enkel och dubbelrum med hög standard. Till frukost serveras varma och kalla rätter med bland annat ägg från gården i den vackra matsalen. Omgivningarna bjuder på grönskande natur, bad och goda fiskemöjligheter. Sjön Åsnen med blivande nationalpark ligger ett stenkast bort.

tornegard.se

Askebo brygghus
Askebo brygghus

Askebo Brygghus

Övernatta på loftet i härligt lantliga Askebo! Här finns surdegsbröd och hemgjord mülsi att plocka fram när ni vaknar. För den som vill ha ett helheltspaket i den rofyllda miljön kan en variant med övernattning, flera måltider och pizzabakning ordnas. Askebo använder sig av råvaror från gården, vilket gör att utbudet varierar med årstiderna.

askebobrygghus.se

© Kattrumpans Bed & Breakfast

Kattrumpans Bed & Breakfast

Här bor du i lugn och ro mitt i Kalmars charmiga centrum. Låt den mysiga innegården bli din oas samtidigt som du känner närhet till stadens historia och bad såväl som mysiga caféer, restauranger och affärer.

kattrumpansbedandbreakfast.se

Mamma Carinas
Mamma Carinas

Mamma Carinas

I en familjär och gedigen miljö med nära köravstånd till centrala och aktiva delar av Jönköping ligger Mamma Carinas Pensionat Bed & Breakfast. Här har du tillgång till gästkök, altan och en stor, lekvänlig trädgård för barn. I närheten finns också badsjö.

mammacarinas.se

© Kaptensvillan

Kaptensvillan Bed & Breakfast

Här bor du granne med Kalmar slott och på på promenadavstånd till stad och bad. Kaptensvillan byggdes 1913 av sjökapten Isaksson. Villan har behållit sin sekelskiftescharm med rummen har blivit moderniserade och de har alla egen dusch och WC.

kaptensvillan.se

Flygbild över Ödevata
Flygbild över Ödevata

Ödevata Bed & Breakfast

Ödevata Gårdshotell ligger vackert och naturskönt vid sjön Ödevaten. Här finns 14 rum varav hälften med hotellstandard. Ett perfekt boende med närhet till naturaktiviteter såsom fiske, vandring och bad.

glasriket.se

Fler trevliga boenden i Småland!