Campingplats vid vatten i Småland. Husbil
Campa i Småland. © Sara Landstedt

Boende

Camping är frihet

Om du besöker en campingplats i Småland kan du räkna med att den ligger vackert, ofta nära en sjö eller i en havsvik. Sedan är valet upp till dig, lugn och ro eller ett aktivitetsutbud som gör hela familjen nöjd och glad?

Klippor eller sandstrand på Västervik resort.
Klippor eller sandstrand?. © Västervik Resort

Västervik Resort

Den femstjärniga campinganläggningen Västervik Resort en av Sveriges största och roligaste semesteranläggning - mitt i Västerviks skärgård. Här finns det stora och små äventyr för hela familjen. Badanläggning med skojiga vattenrutschbanor, solvarma klippor, underhållning och naturaktiviteter för barn, ja här finns något för alla.

Läs med här

Campingkul för hela familjen

I Småland finns mer än 60 campingplatser - från vildmarkscampingar utan ström och rinnande vatten till resorts. Oavsett vilken typ av anläggning du väljer är camping i Småland en naturupplevelse. Här är några av våra tips på camping i Småland, men fråga gärna din lokala turistinformation för ytterligare tips och information.

Husbil i Småland, rött hus, grusväg.
Ta husbilen genom Småland. © Alexander Hall

First Camp Gunnarsö

First Camp Gunnarsö kan du semestra i natur- och skärgårdsidyll. Vid campingen finns vackra vandringsleder, soliga klippor och barnvänliga stränder. Den djärve vågar ta klivet från det 10 meter höga hopptornet. De allra minsta barnen kan bada i en naturlig pool med havsvatten. Maskoten Blix har en egen barnklubb och hittar på massor av roligt för barnen under sommaren. På campingen finns även flertalet stugor i olika storlekar.

Tingsryd Resort

Tingsryd Resort är en familjevänlig, bekväm och rolig camping. Här väljer du mellan campingplats, stuga och villavagn. Stranden vid sjön Tiken ligger alldeles intill liksom lekplats, minigolf, beachvolley och till och med ett litet spa med jacuzzi. Och det allra bästa för barnen är att en riktig cirkus slår läger här under högsäsongen och har föreställningar alla kvällar i juli.

Bada och fiska på semestern, solnedgång, vatten
Bada och fiska på semestern. © Tingsryd Resort

Vita Sands Camping

2,5 mil söder om Kalmar hittar du Vita Sands Camping som bjuder in till fantastiska möjligheter för sol och bad. Här finns en av Kalmars absolut finaste sandstränder med en hela 160 meter lång brygga som snabbt blir en favorit för alla åldrar. Campingens läge ger också tillfällen till andra semesterupplevelser, med närhet till besöksmål som bland annat Glasriket & Kalmar Slott.

Barn badar vid Vimmerbys camping
Bad vid Vimmerbys Camping. © Weronika Baldin

Vimmerby Camping

Mindre än 10 minuter från Astrid Lindgrens värld hittar du Vimmerby Camping, en familjecamping precis intill sjön Nossen. Här väljer du bland campingplatser, stugor, lägenheter och vandrarhem. Utöver campingens förmånliga läge finns aktiviteter för hela familjen som underhållningskvällar, badstrand, båtuthyrning, bangolf och bastu.

Grännastrandens camping, ett stenkast från färjan till Visingsö
Ett stenkast fån färjan till Visingsö. © Grännastrandens camping

Grännastrandens Camping

Grännastrandens Camping hittar du vid Vätterns strand i polkagrisstaden Gränna. Bo på första parkett med fantastisk vy över Visingsö, Vätterns pärla. På Campingen finns stugor och under sommaren händer något kul hela tiden. Det blir karaoke, ballonguppstigningar i förankrad ballong, polkagrisbakning, allsångkvällar på hamnscenen och mycket annat. Trollet Duns besöker campingen och berättar sagor. Intill campingen finns bmx-bana, skatepark och äventyrsminigolf.

Läs mer här

Camping nära djur och natur

Slå upp tältet
Slå upp tältet. © Hätteboda vildmarkscamping

Hätteboda Vildmarkscamping

Hätteboda Vildmarkscamping kan du uppleva vildmark på riktigt, för här gör man verkligen skäl för namnet. Campingen är varsamt byggd för att smälta in i naturen och inte störa djuren. Du hugger din ved och handpumpar ditt vatten, el finns inte heller så klart, men det finns gott om tystnad, lugn och ro. Vandra, fiska och bada bastu i den fina bastuanläggningen vid sjön. När du huggit din ved och tänt bastukaminen kan du njuta av ett bastubad med ett avsvalkande dopp i sjön.

Kalmar Camping

Med en vidunderlig utsikt över två vikar och flera öar och där Ölandsbron bryter horisonten vackert i söder, hittar du Kalmar Camping på havsudden Rafshagsudde. Denna havsnära familjecampingen har tomter med gott om utrymme och havsutsikten ständigt närvarande.

KustCamp Gamleby

På den 4-stjärniga familjecampingen KustCamp Gamleby kan du njuta av havsbad i behaglig temperatur. Campingen ligger vid en vik av Östersjön med trevliga terrasserade platser i kuperad naturskön miljö. Ett unikt, barnvänligt lagunbad gör att alla badälskare (och kanske också badkrukor...) kan bada i havsvatten till insjötemperatur.

Bo granne med havet i Gamleby, cyklar, husbil
Bo granne med havet. © KustCamp Gamleby

Hoks naturcamping

Hoks naturcampingligger på ett lugnt och naturskönt område med både skog och öppna fält 30 km söder om Jönköping och endast 50 m från södra änden på Hooks Herrgårds skogsbana. På campingen hittar du lekplats och badplats med grillplats.

Sjöstugans camping i Älmhult med kanoter, hotell och restaurang.
Sjöstugan, Älmhult. © Sjöstugan

Sjöstugans Camping

Sjöstugans Camping i Älmhult, ett stenkast från IKEA Museum, ligger vackert vid sjön Möckeln. Här finns verkligen alla typer av boende förutom camping - hotell, vandrarhem och stugor. Lägg därtilll en restaurang och en härlig sandstrand. Läget är perfekt - nära till samhället Älmhult men ändå med naturen tätt inpå. Du kan t.ex. hyra kanot för att ge dig ut på Helge å som är ett bra kanotvatten.

Läs mer här

Citynära campingplatser

Ta ett morgondopp i havet på Stensö camping i Kalmar.
Ta ett morgondopp i havet. © Stensö Camping

Stensö Camping

Naturskönt belägen på en halvö i Kalmarsund, med gångavstånd till Kalmar centrum och Kalmar Slott ligger Stensö Camping. Här har man naturen och skogen alldeles inpå knuten och detsamma gäller badplatsen. Stensö är ett uppskattat rekreationsområde för både kalmarbor och turister. Några av Kalmars populäraste vandringsleder går genom campingen.

Villa Björkhagen

Mitt emellan Jönköping och Huskvarna men ändå nära fina naturupplevelser hittar du campingen på Villa Björkhagen. Campingplatsen ligger precis intill naturreservatet Rosenlundsbankarna med en vidunderlig utsikt över Vättern. Nära campingen finns Rosenlunds Äventyrsbad.

Evedals Camping Växjö

Vid Helgasjöns strand ligger Evedals Camping Växjö, endast sex kilometer från Växjö centrum i en gammal brunnsort med anor. Njut av två fina sandstränder - en med bryggor och hopptorn och hela tre lekplatser, äventyrsgolf och bangolf, båt- och kanotuthyrning samt fiskemöjligheter. Vill du slippa matlagning erbjuder Evedal två restauranger. Genom campingen kan du också boka vandrarhem i före detta brunnshotellet.

Eksjö Camping

Vid sjön Hunsnäsen hittar du Eksjö camping, 800 meter från stora torget. Omgivningarna är gröna och lugna, trots närheten till centrum. Här kan du äta gott, bada, spela minigolf eller lyssna till sång på terrassen. Även stugor finns på campingen.