Vox Hotel
VOX Hotel. © Day fotografi

Boende

Designhotell

Vox Hotel
VOX Hotel. © Day fotografi

Vox Hotell

Vox Hotell ligger mitt i centrala Jönköping och erbjuder allt från luxulösa sviter med utsikt över sjön Vättern, till ekonomiska och väl inredda dubbelrum. Här erbjuds service dygnet runt och hotellet har kontorsplatser i lobbyn för de som är på affärsresor. Ett gym med magnifik utsikt finns att tillgå. Vox har nära till tåg, shopping, nattliv och restauranger.

voxhotel.se

Hotell Hulingen

Det är musiken som satt Hultsfred på kartan och på Hotell Hulingen sitter den i väggarna. Rummen är inredda i musikens tecken och alla foton är tagna på spelningar framförda i Hultsfred. Ambitionen är att skapa en varm och gemytlig känsla i musikens tecken. I baren kan man lyssna till livemusik året runt.

hotellhulingen.se

© Huskvarna Stadshotell

Huskvarna Stadshotell

Huskvarna Stadshotell är ett fyrstjärnigt designhotell där inget rum är det andra likt. Hotellet är placerat i hjärtat av Huskvarna, bara ett par minuter från Jönköping. På stadshotellet sover du gott i något av de 35 unikt designade rummen. Låt kockarna i restaurangen tillaga middagen och njut av miljön. Menyn är sammansatt av säsongens råvaror.

huskvarnastadshotell.se

Designhotellet Scandic Värnamo

Med inredningsdetaljer kvar från 50-talet och sviter inredda av lokala designers hamnar du i en kreativ miljö. Inredningen kommer från lokala, småländska handlare och området kallas i folkmun för ”möbelriket” på grund av dess täta utbud av möbeldesign. Passa på att besöka någon av de många designbutikerna när du bor på hotellet!

scandichotels.se

Glasbaren
Glasbaren. © Kosta Boda Art Hotell

Kosta Boda Art Hotel

Kosta Boda Art Hotel är en värld av konstglas. Hela hotellet är smyckat av Kosta Bodas främsta formgivare. Det märks redan i foajén där en gigantisk ljuskrona av en konformad stålkorg fylld med stora glasdroppar hänger, signerad Bertil Vallien. Och glasfesten bara fortsätter var man än tittar. Glasbaren på hotellet är ett kapitel för sig. Där ger Kjell Engman oss känslan av att vara mitt i havets förtrollande, blå undervattensvärld.

kostabodaarthotel.se

Baren TAK på PM Hotel
Baren på PM Hotell. © Åke E:son Lindman

PM Hotel

PM Hotell är ett förstklassigt hotell med internationell prägel som bygger på den gastronomiska profil och image som PM & vänner har gällande mat, service och vinkällare. Hotellet speglar PM:s filosofi som bygger på hörnstenarna skog, äng & sjö, dvs en tydlig småländsk profil vad gäller såväl råvaror och inredning där detta återspeglas i form av material som kalksten från Öland och trägolv från Småland. Hotellet är ritat av den världsberömde arkitekten Jonas Lindvall och designen står Ingegerd Råman för.

pmrestauranger.se

© Ekebacken Hotell och Konferens

Ekebacken Hotell & Konferens

Kallar sig ibland Sveriges hemligaste designhotell. Ursprungligen byggdes anläggningen upp av Skogsindustrin. Endast det bästa var gott nog och man satsade på god design och kvalitet. I Villa Wegner är all inredning i original sedan 60-talet och här kan man hålla möten eller få visningar. Alla möbler är signerade Hans J Wegner och för den lilla gruppen dukas det upp med kongelig dansk. Hela hotellet är en stilstudie i 60-talets design både vad det gäller arkitektur och visst möblemang.

ekebacken.net

IKEA Hotell Älmhult
IKEA Hotell Älmhult. © Alexander Hall

IKEA Hotell

På IKEA Hotell bjuds du inte på några små inredningsdetaljer. Här genomsyras hela hotellet av IKEA - både välkända produkter och den hemtrevliga känslan. Bra och tillgänglig design, helt enkelt.
Ingvar Kamprad öppnade hotellet, som då var värdshus, i mitten av 60-talet för att man efter en dag av shopping och inspiration behövde någonstans att äta och vila ut. Nu har hotellet 254 rum och 1 kök – inte världens största hotell, men det enda IKEA Hotell i världen. Restaurangen bjuder på klassiska rätter med småländska smaker, skapade av lokala råvaror från det småländska skafferiet.
Vill du se mer design och fler klassiker? Tvärsöver gatan bjuder IKEA Museum dig på både historia och nostalgi i det som var IKEAs första varuhus.

ikeahotell.se

Upptäck mer av Småländsk design!