Isaberg Mountaine Resort
Isaberg Mountaine Resort

Boende

Stugbyar

Vill du ha det lite som hemma men ändå uppleva nya, spännande omgivningar och det småländska. Tycker du sedan att det är trevligt med grannar att prata med, träffas över grillen eller se barnen kicka boll. Då är stugbyn ett bra alternativ. Ofta finns det mer bekvämligheter på anläggningen - en restaurang, en pool eller en lekpark...

Den lilla staden på Astrid Lindgrens Värld

Här bor du bekvämt i en Astrid Lindgren-idyll. Med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby är Den lilla staden byggd som om den vore tagen ur Astrid Lindgrens berättelser. Bland bakgatorna och torgen finns plats för lek och umgänge. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”.

astridlindgrensvarld.se

Isaberg Mountaine Resort
Isaberg Mountaine Resort

Isaberg Mountain Resort

I den mysiga stugbyn finns stugor från 36 till 157 m². Du kan också välja den bekvämlighetsnivå som passar dig och din budget genom att boka stugan med självhushåll eller med full hotellservice. Flera stugor är helt nyrenoverade, och internet finns i större delen av stugområdet.

isaberg.com

Lodgens pooldäck
Lodgens pooldäck. © Alexander Hall

Kosta Lodge i Glasriket

En nybyggd stugby mitt i Glasriket. Tretton parstugor med generösa verandor ligger vid en liten sjö. Strax intill ligger huvudbyggnaden med ett rejält tilltaget pooldäck - två stora pooler och flera bubbelpooler. Restaurangen är rustik med vildmarkstema. Kosta Lodge har också ett rental center där du kan hyra allt från cyklar till fiskespön. Några kilometer bort ligger Lodgens vildmarkscamp.

kostalodge.se

Resort Yxenhaga
Resort Yxenhaga

Resort Yxenhaga

Resort Yxenhaga är Smålands största stugby med 78 stugor. Stugorna är välutrustade med tex tvättmaskin, Wifi och TV. På resorten finns tillgång till tennisbana, basketplan, beachvolleybollplan, aktivitetsrum, grillplats samt bastu. Det går även att hyra kanot och köpa fiskekort i receptionen.

resortyxenhaga.se

Lilla Sverigebyn
Lilla Sverigebyn

Lilla Sverigebyn

En hållbar semesterby med starkt EKO-tänk strax utanför Vimmerby. Lilla Sverigebyn består av tre små, traditionella bondgårdar med faluröda hus och vita knutar. Det finns olika boendealternativ som stugor eller rum. I övernattningen ingår frukost. Speciellt är att man erbjuder enbart vegansk mat till frukost, lunch och middag. Qigong, meditation och musikgympa är aktiviteter som erbjuds.. För barnen finns "lekhus, pysselhus" och stor lekplats.

sverigebyn.se

Vimmerby stugby
Vimmerby stugby

Vimmerby Stugby

Vimmerby Stugby ligger naturskönt 20 km från Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby stad. Tre av stugorna ligger i anslutning till en bondgård och några på en äng nära gården. De är fullt utrustade och några har öppen spis. Stugbyn är öppen året runt.

vimmerby.com

Andra prisvärda boenden

Camping

Om du besöker en campingplats i Småland kan du räkna med att den ligger vackert, ofta nära en sjö eller i en havsvik. 

Vandrarhem

Säkra tips på några fina vandrarhem i unika miljöer - naturnära, i kulturmiljöer och med trevliga smålänningar som tar emot.

Bed & Breakfast

Tips på bra Bed & Breakfast i Småland som är trivsamma och speciellt utvalda.