Boende på egen ö
Bo på en egen ö hos Ramoa. © Ramoa

Boende

Unikt boende

Bo på ett slott, vid en fyr eller kanske bland trädtopparna. En egen ö eller ett rum i ett fängelse är också spännande! Hitta ett lite mer annorlunda boende i Småland.

Trakt
Trakt. © Joakim Nådell

Trakt Forest Hotel

Sväva bland träden med öppen utsikt över orörd skog framför dig på Trakt Forest Hotel. En unik upplevelse för dig som vill komma bort från storstan och andas in lugnet i någon av skogssviterna.

traktforesthotel.com

Garpens fyr, hav
Garpens fyr. © Jimmy Wik

Garpens fyr

Garpens är en ö i Kalmarsund som ligger cirka två kilometer ut från Bergkvara. Missa inte ett besök eller en övernattning i de tidstypiska fyrvaktarbostäderna. Den unika och kulturhistoriska miljön ger dig en alldeles särskild upplevelse utöver det vanliga.

garpen.se

Trädhus i Kosta Safaripark
Trädhus i Kosta Safaripark. © Kosta Lodge

Trädhus i safariparken

Bo i ett trädhus av glas inne i Kosta Safaripark! Husen står på pelare fyra meter ovanför marken vilket ger möjlighet till ett boende högt upp i luften. Närmare naturen, utan att tumma på bekvämligheten, är det svårare att komma. Här finns det möjlighet att se den europeisk visenten, den ståtliga kronhjorten, skogens konung älgen, den nyfikna dovhjorten, mufflonfår med sina enorma horn och de busiga vildsvinen som vandrar fritt omkring i den stora inhägnade parken.

kostalodge.se

Slottsholmen On Water
Slottsholmen On Water. © Västervik Framåt

Slottsholmen On Water

Bo med havet som första parkett. Björn Ulvaeus Slottsholmen On Water i Västervik erbjuder exklusiva sviter på land såväl som 33 dubbelrum i sitt flytande hotell. Som gäst på nedersta våningen kan du till och med ha din båt förtöjd precis intill uteplatsen. Här njuter du av vacker miljö och mat av högsta klass.

slottsholmen.com

Bo kungligt i Huskvarna
Bo kungligt i Huskvarna. © Slottsvillan

Slottsvillan Huskvarna

Hotel Slottsvillan är ett litet familjeägt hotell med 12 unika rum, tidigare Disponentbostad till Huskvarna-fabrikens direktörer. Att besöka den charmiga, kulturminnesmärkta villan är som att komma hem till en god vän. En vän som bor i ett litet slott vill säga.

slottsvillan.se

Boende på egen ö
Bo på en egen ö hos Ramoa. © Ramoa

Ramoas ö

Bo på en alldeles egen ö! Mitt i den vackra sjön Örken hittar du en ö, inte större än några kvadratmeter. Här bor du i Lusthuset. Koppla av och lyssna till fåglarnas sång och vågorna som stilla slår mot stenarna. I den tillhörande kanoten kan du utforska närliggande vikar och under morgonen får du uppleva naturen när djur och natur stilla vaknar.

ramoa.se

Trästugan sex meter upp i trädet
Trästugan sex meter upp i trädet. © AB Glasriket

Korpaboet - bo i trädtoppen

Korpaboet ligger 1 km från Kosta glasbruk i en stor lummig trädgård med skogen intill. Trädhuset är byggt runt en gammal ek 6 m ovanför marken, där kan du känna lugnet och stillheten under trädets stora krona. På morgonen vaknar du till ljudet av fågelsång och på kvällen kan du njuta av solnergången på terrassen.

Korpaboet

Övernatta i ett riktigt sagoslott
Övernatta i ett riktigt sagoslott. © Cathrine Rydström

Teleborgs slott

Intill sjön Trummen strax söder om Växjö centrum hittar man Teleborgs slott. Slottet stod färdigt år 1900 och byggdes av greve Fredrik Bonde som morgongåva till sin unga hustru Anna Koskull. Idag kan man bo både i huvudbyggnaden och i grindstugorna.

teleborgsslott.com

Amalias Hus, Gränna
Amalias Hus, Gränna. © Amalias Hus

Amalias Hus i Gränna

Upplev spännande berättelser om änkan Amalia Eriksson, som var Grännas första och mest kända polkagrisbagare. Hennes hus är idag hotell Amalias Hus. Med historia från 1700-talet blir vistelsen spännande och rummen är charmigt och tidsenligt inredda, inget likt det andra. Det som för 300 år sedan var en tullstation är idag ett boutique- och konferenshotell, där pittoreska omgivningar möter flärd.

amaliashus.se

Inuti ett svenskt slott
Västanå slott. © Västanå slott

Västanå Slott

Bo på vackra Västanå slott strax utanför Gränna. Slottet byggdes år 1590 och 400 år senare blev det Sveriges första slottshotell. Här kan du njuta av kulinariska rätter, gott vin och välbevarade slottsmiljöer. Med interiörer som är orörda sedan 1920-talet får du en gedigen känsla av dåtiden i kombination med nutidens bekvämligheter.

vastanaslott.se

Fler trevliga boenden i Småland!