Boende på egen ö
Bo på en egen ö hos Ramoa. © Ramoa

Boende

Unikt boende

Övernatta i ett riktigt sagoslott
Övernatta i ett riktigt sagoslott. © Cathrine Rydström

Teleborgs slott

Intill sjön Trummen strax söder om Växjö centrum hittar man Teleborgs slott. Slottet stod färdigt år 1900 och byggdes av greve Fredrik Bonde som morgongåva till sin unga hustru Anna Koskull. Idag kan man bo både i huvudbyggnaden och i grindstugorna.

teleborgsslott.com

Slottsvillan
Slottsvillan. © Slottsvillan

Slottsvillan Huskvarna

Med anor från sent 1800-tal och inspiration från skotska och engelska slott och herrgårdar, är slottsvillan unik. Huset ritades åt Husqvarna ABs forne direktör, av Jönköpings dåvarande stadsarkitekt. Huset är kulturminnesmärkt och erbjuder en väl bevarad, exklusiv och harmonisk högreståndsmiljö.

slottsvillan.se

Garpens fyr

Garpens är en ö i Kalmarsund som ligger cirka två kilometer ut från Bergkvara. Missa inte ett besök eller en övernattning i de tidstypiska fyrvaktarbostäderna. Den unika och kulturhistoriska miljön ger dig en alldeles särskild upplevelse utöver det vanliga.

garpen.se

Trästugan sex meter upp i trädet
Trästugan sex meter upp i trädet. © AB Glasriket

Korpaboet - bo i trädtoppen

Korpaboet ligger 1 km från Kosta glasbruk i en stor lummig trädgård med skogen intill. Trädhuset är byggt runt en gammal ek 6 m ovanför marken, där kan du känna lugnet och stillheten under trädets stora krona. På morgonen vaknar du till ljudet av fågelsång och på kvällen kan du njuta av solnergången på terrassen.

Korpaboet

Amalias Hus, Gränna
Amalias Hus, Gränna. © Amalias Hus

Amalias Hus i Gränna

Upplev spännande berättelser om änkan Amalia Eriksson, som var Grännas första och mest kända polkagrisbagare. Hennes hus är idag hotell Amalias Hus. Med historia från 1700-talet blir vistelsen spännande och rummen är charmigt och tidsenligt inredda, inget likt det andra. Det som för 300 år sedan var en tullstation är idag ett boutique- och konferenshotell, där pittoreska omgivningar möter flärd.

amaliashus.se

Boende på egen ö
Bo på en egen ö hos Ramoa. © Ramoa

Ramoas ö

Njut av en tur med kanot och utforska Klockesjön och Örkens vikar. Mitt på sjön ligger en ö, inte större än några kvadratmeter. På ön ligger Lusthuset. Vakna till naturliv och en magnifik miljö på Ramoas ö – Smålands juvel. Koppla av och lyssna till fåglarnas sång och vågorna som stilla slår mot stenarna på er egen ö.

ramoa.se

Västanå slott
Västanå Slott. © Västanå Slott

Västanå Slott

År 1590 byggdes slottet. 400 år senare blev det Sveriges första slottshotell. Här kan kulinariska rätter och välbevarade slottsmiljöer avnjutas. Med interiörer som är orörda sedan 1920-talet får du en gedigen känsla av dåtiden i kombination med nutidens bekvämligheter.

vastanaslott.se

Övernatta i ett fängelse
Övernatta i ett fängelse

Hotell Fängelset

Bo i en spännande miljö i det gamla fängelset i Västervik från 1871 med metertjocka ytterväggar. I det renoverade fängelset känner du den historiska atmosfären och bor i f.d. fängelseceller. Här har du även promenadavstånd till både centrum och hav. På bottenvåningen visas en utställning om fängelsets historia och svensk kriminalvård.

hotellfangelset.se

Fler trevliga boenden i Småland!