golfbana Sand golf club
© Sand Golf Club

Hälsa & avkoppling

Golfbanor

Att spela en runda golf är både avkopplande och stimulerande, och en perfekt sysselsättning för semestern. Njut av vyerna när du spelar på någon av Smålands välskötta banor!

golfbana, Alvesta
© Alvesta GK

Alvesta Golfklubb

18-hålsbanan, designad av Björn Magnusson, blev spelklar 1992. Banan har karaktären av en skogs- och parkbana, och ligger norr om Alvesta. Den har blivit mycket uppskattad av både bogeyspelare och låghandicapare. Från vit tee har banan rykte att vara mycket utmanande. Bra förutsättningar för en låg score är att hålla bollen i spel på fairways.

alvestagolf.se

Golf Unlimited Jönköping
Golf Unlimited Jönköping. © Jenny Lindberg

Golf Unlimited Jönköping

Golf Unlimited erbjuder dig en helhetsupplevelse med hotell och golfrundor. Hotell och golfbanor från Jönköping med omnejd är kopplade till paketerbjudanden. Övriga aktiviteter, så som shopping, mat och äventyr utanför golfbanan hjälper Golf Unlimited dig att hitta för att maximera din upplevelse.

golfunlimited.se

Hooks Herrgård
© Hooks Herrgård

Hooks Herrgårds golfbana

Intill Hooks Herrgård ligger två golfbanor med vardera 18 hål. Parkbanan som började byggas redan 1934 är en öppen bana som löper längs med Hokasjön. Skogsbanan är en svårare variant och ligger fint inramad av småländsk skog. På herrgården finns spa, restaurang och hotell.

hooksherrgard.se

golfbana Kalmar, kalmarsund
© Kalmar GK

Kalmar Golfklubb

Kalmar Golfklubb grundades 1947 och har ett fantastiskt läge och underbar miljö precis intill Kalmarsund. Här finns två 18-hålsslingor – gamla och nya banan, som blev klar 1992. Dessutom finns det driving range och möjlighet att hyra klubbor, vagnar och golfbilar. I området finns också en shop och en restaurang, och klubben är känd för sin vänliga och professionella service.

kalmargk.se

möre golfbana

Möre Golfklubb

I Söderåkra finns en av södra Sveriges bästa banor med greener i toppklass! Här finns en parkbana, par 72, en utmanande golfbana i vacker miljö. Banan karaktäriseras av stora upphöjda greenområden och vaktande bunkrar. Du kan spela banan från fyra grästee i olika svårighetsgrad. Golfbilar finns att hyra, restaurang och övningsområde.

moregk.se

Oskarshamns golfbana i soluppgång
© Oskarshamns GK

Oskarshamn Golfklubb

Endast 8 km från Oskarshamn centrum ligger Oskarshamn golfklubb, belägen i den vackra småländska naturen med park- och skogsbana. Det finns 18 hål, par70, gul tee 5325 m och röd tee 4727 m, samt övningsområde och ett klubbhus med restaurang och shop med vagn- och klubbuthyrning. Banan och klubben har en familjevänlig inriktning.

oskarshamngk.com

golfbana Sand golf club
© Sand Golf Club

Sand Golf Club

Utanför Mullsjö ligger golfklubben som är rankad näst högst i hela Norden. GolfDigest har utsett banan till Sveriges bästa. Linksbanan har högsta kvalitet och tillgänglighet som främsta prioritet. Banan har 18 hål som kombinerar det bästa från Irland och Skottland. Höga sanddynor och djupa bunkrar gör den unik. Restaurang, bastu, gym och relaxavdelning finns på området.

sandgolfclub.se

golfbana vid helgasjön, växjö
© Växjö GK

Växjö Golfklubb

I hjärtat av Småland, intill Helgasjön, ligger Växjö Golfklubb, belägen i ett naturreservat. Här finns 18 utmanade hål. Banan är en kombinerad park- och skogsbana, designad av Douglas Brasier. Banan var spelklar med 9 hål 1961 och med 18 hål 1968. Banan är mest känd för att ha ett av Sveriges svåraste avslutningshål.

vaxjogk.se

Mer av Småland att njuta av!