Hooks Herrgård, sjö, spa
Hooks Herrgård. © The Common Wanderer

Hälsa & avkoppling

Spa och avkoppling

Avnjut lugnet på något av våra spa. Med den småländska naturen nära inpå infinner sig harmonin och välmåendet fort!

Hestraviken, spa, pool
Hestraviken. © Ingela Vågsund

Hestraviken Riverside Spa

Välkommen till ett naturinspirerat spa för avkoppling med en trolsk utsikt över ån Nissan som sakta flyter fram direkt utanför. Här kan du boka spa med övernattning, olika typer av behandlingar eller dagsspa. Bada bastu, pool eller varför inte ta ett dopp i ån?

hestraviken.se

Pool, stufvenäs gästgifveri, spa, par
Njut i utomhuspoolen. © Stufvenäs Gästgifveri

Stufvenäs Gästgifveri

Med anor från 1800-talet möts du av tradition och nytänkande i historisk, naturskön herrgårdsmiljö. På Stufvenäs spa kan du ladda batterierna och finna kraft och harmoni. Låna rock, tofflor och handduk för att njuta av ångbastu, torrbastu, varma bad och någon av de behandlingarna som erbjuds. Välj bland olika spapaket över dagen eller en weekend.

Stufvenas.se

Takpoolen hos PM & vänner
Takpoolen hos PM & vänner. © Alexander Hall

PM & Vänner Hotel

Intill PM & Vänner Hotel finns salong Le Lac. Här finns Växjös mest kompletta utbud av professionella behandlingar från topp till tå. Frisörer, hudterapeuter, makeupartister, massörer och spaterapeuter erbjuds. Från hotellet tar ni er direkt till spaets salong, och vidare till hotellets takterrass med pool, japanskt bad och bastu.

pmrestauranger.se

Hooks Herrgårds Spa
Utomhuspoolen. © Hooks Herrgård

Hooks Herrgårds Spa

Den arkitektritade anläggningen erbjuder en avkopplande atmosfär nära naturen. Bastulandskap med upplevelseduschar, varma & kalla pooler och behandling blandas med träning och mat av högsta klass. Boka en tid och låt terapeuten skräddarsy din behandling på plats. På Hooks Herrgård kan du njuta av ett slags skönare liv.

hooksherrgard.se

Kosta Boda Art Hotel, spa
Kosta Boda Art Hotel. © Joachim Grusell

Kosta Boda Art Hotel

Hotellets femstjärniga spa skämmer gärna bort dig. Kryp in i en morgonrock och lyxa dig med varma bad, bastu, massage och diverse behandlingar. Har du någonsin badat i ett konstverk? Den fantastiska poolen är fylld med vackra glaspjäser av Kjell Engman.

kostabodaarthotel.se

Gränsö, slott, spa, par, hav
Gränsö slott. © Västervik Framåt

Gränsö Slott – Skönheten vid Havet

Gränsö Slott vilar mellan grönskande ekar på en halvö i Västerviks skärgård. Förutom exklusivt boende och restaurang erbjuder Spa-delen flera upplevelser med bland annat tempererade pooler, bastu, källor och Spalounge inklusive flytande Beachhouse . Behandlingar kan bokas separat. Allt som kan tänkas behövas för en avkopplande helg eller eftermiddag!

Granso.se

Badhotellets utepool, Tranås
Badhotellets utepool. © Johan Lindqvist

Badhotellet Tranås

I en svunnen tid var det anrika hotellet en plats dit fint folk kom när de ville skämma bort sig själva. Atmosfären har sedan dess levt kvar, och i en gedigen miljö erbjuds nu spa, boende, avkoppling eller konferens. På spaet finns flera olika behandlingar att välja mellan och avdelningen är omsorgsfullt renoverad för att behålla den historiska känslan.

Badhotellet.com

Warmbadhuset - Slottsholmen on water

Välkommen till en unik spaupplevelse på Warmbadhuset i Västervik! I entréavgiften ingår lån av badrock, handdukar, tofflor och ritualpaket. Ritualen börjar med en dusch, innan du fortsätter att njuta av sauna, ångbastu, hamam, saltrum, fotbad och den stora bassängen.

Solabergs Spa & hälsa

Solbergas Spa & hälsa är ett spa med den småländska naturen inpå husknuten. Njut av vedeldat bad under bar himmel eller bad inomhus i valnötsbadkar, sköna och avkopplande behandlingar i olika kombinationer, och avsluta med en stund i den vedeldade bastun. Förläng din vistelse genom att bo över i Solabergs B&B, och missa inte ett besök i interiörbutiken med noga utvalt sortiment.

Spinkarp SPA

Mitt ute i skogen finns Spinkarp SPA där de endast välkomnar ett sällskap i taget. I en helt unik miljö kan ni njuta av bastu, bubbelpool utomhus, fotkur och en välgörande kroppsbehandling eller spa-ritual.

Mer av Småland att njuta av!