Julmarknad med snöklädda julgranar
© Daniel K Johansson

Uppleva

Besök julmarknader i Småland

Frossa bland tomtar, i godis och julmat av närodlade produkter och hitta den där unika julklappen till någon du tycker om. Här tipsar vi dig om några av Smålands alla julmarknader där du kan njuta av fullkomlig julstämning. Välkommen till Småland i jul!

Smålandsjul på Huseby Bruk

9 – 17 november
Under november månad är det cirka 30.000 personer som besöker Huseby under den årliga julmässan, som är nordens största. Varje kväll tänds 500 marschaller och 200 julgranar och sprider en fantastisk stämning. På marknaden kan du handla läckerheter av landets bästa småskaliga hantverkare och fynda unikt hantverk skapat av skickliga slöjdare och designers att ge bort i julklapp.

Jul i Kosta

9 november – 30 december
Den 9 november öppnar årets julmarknad i Kosta. Hitta julkänslan i Tomte- och vintervärlden som är fylld av snö och fantasi. Provsmaka de inlagda sillarna gjorda på Kostas egna recept. Fina artistuppträdanden, författarevent och fantastiska glasshower byter av varandra och ett fullspäckat schema garanterar en händelserik julupplevelse.

© Destination Kalmar

JULMÄSSA PÅ KALMAR SLOTT

28 november - 1 december
Att gå på julmässan på Kalmar Slott har blivit en tradition och besökarna kommer långväga ifrån. Julmässan på Kalmar Slott är en av landets mest stämningsfulla mässor och också en av de största. Många av utställarna kommer från Kalmar län, men även resten av landet finns representerat. Under mässdagarna sker också många kringaktiviteter. Gå och lyssna på stämningsfull julmusik i Slottskyrkan eller se olika uppträdanden med anknytning till vinter och juletid.

© Vimmerby

Julmarknad i trästaden Eksjö

7 december - 8 december
Eksjö julmarknad förflyttas du till en marknadsdag för 100 år sedan. Känn doften av glögg och stöpta ljus, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas. Här finns ett stort utbud av julens godsaker: marsipan, bröd, rökt fisk och korv, pastejer, ostkaka, choklad m.m. Julmarknaden avslutas med en festlig eldshow vid Norra Åbron.

Julmarknad på Astrid Lindgrens Näs

13 - 15 december
Ingen har väl beskrivit julen så som Astrid Lindgren. Hennes bilder av förväntan, sprittande glädje och skönhet sitter för alltid inetsade i vårt medvetande. Nu har du chansen att uppleva julstämningen på Astrid Lindgrens Näs. Njut av en alldeles speciell julmarknad med mycket mat- och konsthantverk, tillverkning, slöjdande och andra påhitt.