Huskvarna MTB-område
Huskvarna MTB-område. © Patrik Svedberg

Natur & Äventyr

Cykla

Stilla turer i kvällssolen eller tuffa nedfarter i MTB-banor, eller kanske både och? Långa eller korta turer, hos oss finns garanterat något för alla. Plocka en portion Småland och trampa dig fram till sevärdhet efter sevärdhet.

Upplev Småland på cykel

Ett cykeläventyr i Småland tar dig igenom ett ständigt föränderligt landskap med Småländska skogar och glittrande sjöar.

Biking South East

Mountainbike, stigcykling eller terrängcykel… Oavsett vad du kallar det så hittar du här de cykelområden som utgör nätverket Biking South East. De bjuder alla på olika förutsättningar, möjligheter och miljöer att uppleva med cykel.

Biking South East

Cykelleder med extra mycket action

Mountainbikeleder och pumptrackbanor tar dig snabbt igenom Smålands natur.

Cykla mellan filminspelningsplatserna i Astrid Lindgrens sagor

Söker du en utomhusaktivitet där du kommer den småländska naturen riktigt nära – och dessutom får uppleva ett stycke svenskt kulturarv? Då är cykelturerna i filmlandskapet Småland aktiviteten för dig! Cykelturerna utgår från Filmbyn Småland i Mariannelund och går bland annat till Katthult och Bullerbyn. Längst turerna, som är 12-70 kilometer långa, passerar du flera platser där scener till filmerna om Emil i Lönneberga spelades in och en rad andra sevärdheter. Cykeln hyr du hela dagen. I filmlandskapet är det nämligen inte den som kommer först i mål som vinner – utan den som upplevt mest längs vägen. Boka gärna till matsäck eller guide.

Läs mer