Cykla i Mullsjö småland
Vackra cykelstigar i naturen kring Mullsjö.. © Robert Brolin

Cykla

På två hjul i Mullsjö

Att upptäcka Småland på cykel är ett lättanpassat sommaräventyr. I naturen runt Mullsjö blandas djup urskog med öppna slätter och stilla sjöar. För dig som vill uppleva känslan från cykel finns en mängd leder i olika miljöer

Lilla Vildmarksleden är en rundtur på 23km, som tar dig förbi kulturhistoriskt landskap. Du omges av boskapsdjur, stenmurar och storskog. Under resans gång kommer du att passera badplatser att svalka dig på. Rundan tar 1,5-2 timmar och är relativt lättrampad.


Sandhemsrundan är 33km och du blir bekant med kommunens två tätorter. Skog, ängar och sjöar avlöser tätorterna och följer dig längs turen. Turen tar cirka 2 timmar.


Brängen runt är en tur på 35km, som leder dig genom urskogsreservat och landskapsmiljöer. Idrottshistoria och kulturhistoria finns bevarat i närheten och går att upptäcka med små avstickare. Bland annat hittar du en populär badsjö i Näs, Mullsjö Alpin uppvisar bondgårdar och skogsbruk i drift och Årås bjuder på storslagna vandringsleder. Under söndagar finns också ett café, som har öppet sommartid. Dessutom finns det flera badplatser utmed rundan. Rundan tar cirka 2,5-3 timmar utan avstickare.


Bottnarydsrundan är en längre led på 50km. Längs vägen hinner du se och uppleva mycket, bland annat gedigen kulturmiljö, urskogar och kyrkor med gamla anor. För den som blir badsugen finns flera tillfällen att stanna till vid en badplats. Rundan rekommenderas som en heldagsutflykt.

Björkhaga Hotell och Konferens
Björkhaga Hotell och Konferens. © Björkhaga

För dig som vill övernatta

En rundslinga som tar två dagar att avverka finns att tillgå. Startar gör du på Björkhaga Hotell och Konferens i Mullsjö, som har cyklar att hyra ut. Slingan går genom såväl skog som slättlandskap och låter dig uppleva småländsk idyll från naturen.

hotellbjorkhaga.se

Vill du veta mer om Mullsjö?

Mullsjö Kommun.se