Getnö Lake Åsnen Resort
Getnö Lake Åsnen Resort. © Getnö Gård

Fiska

Fiskecamper

Fiskecamperna är anpassade för fiske med bra boende kombinerat med fina fiskevatten. Det finns möjlighet att hyra båtar och fiskeredskap på plats och som regel finns fiskeguider till hands.

Flygbild över Ödevata
Flygbild över Ödevata

Ödevata Fiskecamp

Naturliga insjöar för nybörjare och proffs. Tack vare flera sjöar att välja mellan finns det något som passar alla. Allt från barnfamiljer till den rutinerade sportfiskaren.

odevata.se

Fiskare vid Sandviks fiskecamp
Fiskare vid Sandviks fiskecamp

Sandviks Fiskecamp

På Sandviks Fiskecamp finns utöver fantastiskt fiske i sjön Rusken också logi och en rad olika aktiviteter. Sjön Rusken är näringsrik, variationsrik och klassad som en av Sveriges bästa gössjöar. Här finns även bland annat gädda, abborre, braxen, lake och ål. 5 km från Rusken ligger Kalvsjön, en put-and-take-sjö med öring och regnbåge.

rusken.se

Fiskehumöret är på topp på Åsnen
Fiskehumöret är på topp på Åsnen. © Alexander Hall

Getnö Lake Åsnen Resort

I hjärtat av den fiskrika sjön Åsnen ligger Getnö Lake Åsnen Resort, alldeles intill den blivande nationalparken. Här har mången rekordgädda dragits upp och Getnö är känt för sin goda tillgång på denna fisk. Nattfiske på gös är en spännande, guidad tur. Här finns allt fiskaren behöver och erfarna fiskeguider kan bokas. En fiskeskola för barn är särskilt uppskattad sommartid. Du bor i stugor eller på naturcampingen intill sjön.

getnogard.se

Flygbild över Paradis Fiskecamp
Flygbild över Paradis Fiskecamp. © Hasse Bengtsson/Paradis Fiskecamp

Paradis fiskecamp

Med stugor i alla storlekar passar Paradis fiskecamp bra för både familj, fest eller konferens. Kräftfiske, vanligt fiske, möjligheter till sol och bad, golf, bastubad eller svampplockning i omgivningarna är några av de aktiviteter som erbjuds.

paradisfiskecamp.se

Här bor du med naturen tätt inpå knuten
Här bor du med naturen tätt inpå knuten. © Smålandsfiskarna

Smålandsfiskarnas Fiskecamp

Cirka 2,5 mil utanför Vetlanda ligger Smålandsfiskarna, djupt inne i de småländska skogarna. Här upplever du ett fiske av hög kvalité. Öring och regnbåge är de vanligaste arterna. Platsen ligger långt från fart och fläkt, och erbjuder dig en harmonisk upplevelse på sjön

smålandsfiskarnas facebooksida

Nyfångad gös
Nyfångad gös. © Adventure of Småland

Adventure of Småland Fiskecamp

Runt sjön Rusken bor du i natursköna omgivningar. Under vår och höst fiskas gädda flitigt ur sjön, och sommarens vanligaste arter är gös och abborre. Utöver fiskecamps erbjuds bland annat paddling, cykling, vandring och djurskådning.

swedenfishing.se

Fler fiskeäventyr i Småland