par ute med fiskeguide i båten
En dag ute i båten. © Hans Runesson

Fiska

Fiskeguider

Fiskeguiderna i Småland känner till sina vatten och vart fisken lurar. Ta med en fiskeguide på turen och lär dig alla lokala fiskehemligheter.

Ove Johansson
Ove Johansson. © Charterfiske

Charterfiske

Ove Johansson är en av landets mest meriterade fiskeguider och kan bland annat titulera sig både europeisk- samt svensk mästare i trolling. Med siktdjup på 15 meter är Vättern unik i fiskesammanhang. I sjön finns fantastiska möjligheter till rödingfiske, men också gott om lax och öring. Den vanligaste formen av fiske här är trolling. Ove Johansson guidar året runt.

charterfiske.se

En trevlig gös blev fångsten
En trevlig gös blev fångsten. © Henrik Olsson

Go Fishing

Med stor kunskap om sportfiske och med modern utrustning erbjuder Go Fishing sportfiskeupplevelser för både noviser och erfarna fiskare. Go Fishing är beläget i Aneby, med flera fiskevatten att tillgå. De vanligaste arterna i området är gädda, gös och röding.

go-fishing.se

Stor gädda
Fiskeguiden visar vart du hittar de stora gäddorna. © Adventure of Småland

Adventure of Småland

Mikael Eriksson lär ut både tekniker och tipsar om platser att fiska på i sjön Rusken. Gäddfiske med både spinn, fluga, trolling och mete är vanligt, och fångsten kan bli upp mot 10kg. Här finns också abborre, braxen, lake och ål. Båtarna är utrustade med 2-4 spöhållare, och under hösten är Jerkfiske ett spännande alternativ!

Swedenfishing.com

Björn visar upp sin fina gös
Dagens fångst. © Sportfiskeguiden

Sportfiskeguiden

Guiden Björn Carlsson erbjuder guidade sportfisketurer från en modern och fullt utrustad trollingbåt, med hög säkerhet och standard. Lån av utrustning ingår i priset. Guidningen sker på sjöarna Bolmen, Vidösttern och Flåren. Gädda, gös och abborre är de vanligaste fiskarna i dessa sjöar.

sportfiskeguiden.se

Christian Krintel
Christian Krintel. © Swedfishing

Swedfishing

Swedfishing AB är beläget i Älmhult och drivs av dansken Christian Krintel. Mest populärt är fisket efter gädda och gös från en stor, stabil och modernt utrustad båt på sjöarna i trakten. Det erbjuds också barnvänligt mete från kanten, introduktionskurser i karpfiske, föredrag och även teambuilding. Lån av utrustning ingår i priset.

swedfishing.com

Fiskeguide på sjön åsnen
Åsnenguiderna "Kjelvis". © Alexander Hall

Åsnenguiderna

Sjön Åsnen har en yta på 155km² och en unik insjö skärgård med över 1000öar. Ett unikt naturparadis och ett verkligt eldorado för fiskaren och naturälskaren. Trolling, kastspö eller mete, gös, gädda eller aborre varje guide har sin egen expertis. guidepaket inkluderar ofta småländsk fikakorg med lokalproducerad mat.

asnenguiderna.se

Fiskelycka
Fiskelycka. © Småland Sportfiske

Småland Sportfiske

Hos Småland Sportfiske möter du Thomas och hans team som är erfarna sportfiskare som brinner för att ge dig fina fiskeupplevelser och kan sina fiskevatten. De hjälper till med vilka beten, drag och övrig utrustning som är bäst i olika situationer och erbjuder även olika sportfiskemetoder som trolling, vertikalfiske eller spinnfiske m.m. Guidningar på svenska, engelska och tyska. De erbjuder även uthyrning av båtar och stugor. På Storgatan 84 i Tingsryd finns deras fiskebutik.

smaland-sportfiske.com

Starlings fiskeguide
Starlings fiskeguide. © Starlings

Starlings fiskeguide

Att ge sig ut på fisketur i våra småländska inlandssjöar är en förtrollande upplevelse som förenar naturens skönhet med spänningen i att fånga sin första fisk. Fredrik som är vår fiskeguide vägleder dig och ditt sällskap i gädd- och abborre fiske, mete eller kastspö, från vår båt. All utrustning som spön, bete och flytväst hjälper vi dig med och hembakad fika eller lunch ingår alltid vid våra guidningar. Vi har aktiviteter speciellt för barn och ungdomar som sommarlovsfiske och fiske kalas. Alla kan delta och njuta av natur/djur-upplevelsen oavsett ålder och tidigare erfarenhet.

starlingsaep.se

På ifiske.se kan man läsa om fiskeregler i olika områden, beställa kartor och köpa digitala fiskekort och andra relaterade produkter. Fiskekorten levereras direkt via mail eller SMS. På hemsidan finns information om vatten, fiskarter, metoder och mycket mer. Läs mer på

Ifiske.se

Mer om fiske i Småland!