Offroad segway
Offroad segway. © Isaberg Mountain Resort / Patrik Svedberg

Äventyr & adrenalin

äventyr på Isaberg Mountain Resort

På Isaberg Mountain Resort har du alla möjligheter och förutsättningar för en aktiv semester. Det ser lugnt och fridfullt ut, men det är bara på ytan – i själva verket befinner du dig i händelsernas centrum. Här finns passande aktiviteter för såväl barnfamiljer som vuxna äventyrare. Vandra på reservatets alla vandringsleder, paddla kanot eller kajak, spela golf, fiska, cykla eller klättra bland trädtopparna.

Centrum för MTB-cykling

Isaberg satsar stort på MTB-cykling, med ett väl utbyggt system av leder för alla nivåer. Söker du fart och spänning rekommenderas ett lopp nedför berget. Vill du nå maxpuls och hårdträna är det bara att trampa uppför. Det finns tio MTB-leder, pump tacks och en nybyggd teknikbana (XC-bana). Prova också SM-banan på 5 km.    
Det går att hyra cyklar av olika slag om du inte har en egen, och när träningen är klar spolar du av smutsen i Isabergs egen cykeltvätt. År 2018 utvecklas banorna med en ny pump track, en lättare familjeled och ännu fler kurser i MTB-teknik.

Höghöjdsbana och zipline

Äventyr på hög höjd erbjuds i Isabergs Tree Top Adventure. Höghöjdsbanan är en rolig kombination av lek, klättring och äventyr, där alla kan hitta en lagom spännande utmaning. Det finns banor i tre olika nivåer och dessutom en barnvänlig bana. Innan äventyret börjar får du en noggrann instruktion i hur du säkert förflyttar dig i banan. 

Södra Sveriges största skidanläggning

Vintertid är Isaberg ett välbesökt resmål med sina tio pister, sex liftar och toppmoderna snökanonsystem. En sexsitsig expresslift snabbar på transporten upp till toppen och det är sällan köer. Nedfarterna varierar i längd och svårighetsgrad. Fallhöjden är 150 meter och sammanlagt hittar man här hela sex kilometer preparerade pister.

Äventyrsgolf

En nyhet för 2018 är nyhetsgolfen, som öppnar den 2 juni. Passa på att njuta av glassen i den nya glasskiosken samtidigt!

Segway Adventure

Under 2018 blev Segwayn ännu äventyrlig med utbygda stigar. längs dem finns olika utmaningar, såsom gupp, broar, spångar och stenkistor - allt för att ge dig en spännande och rolig upplevelse!

Stugby och lodgehouse

På Isaberg finns boende av olika slag, stora och små stugor, campingplats och exklusiva hus som rymmer upp till 12 personer. På området finns restaurang Höganloft som har smakfulla menyer med lokal prägel och på toppen av Isaberg finns Toppstugan som är öppen vintertid.

Isaberg Mountain Resort

isaberg.com

Hitta ut i Småland