Ridtur i höstfärger
Ridtur i höstfärger. © Patrik Svedberg

Äventyr & adrenalin

umgås med hästar

Upptäck natursköna Småland i full fart eller sakta mak. Mellan två luddiga hästöron kan du njuta av magnifikt landskap som breder ut sig framför dig. Kombinera harmoni och äventyr, med en ridtur genom småländska skogar.

Ridtur längst med ån
Ridtur längst med ån. © Göran Assner

Kyrkekvarn

På Kyrkekvarn erbjuds ridupplevelser för stora och små. Turridningar, ridning på egen hand, ridturer med övernattning och ponnyexpress (en aktivitet där ponny och barn leds av en förälder längs ridstigarna i skogen) är ett axplock av de hästrelaterade aktiviteter som finns.

kyrkekvarn.com

Islandshäst
Islandshäst. © Fingalstorps Islandshästar

Fingalstorps Islandshästar

På Fingalstorp i Gränna anordnas turridningar genom vackra miljöer nära Vättern. Turernas längd och svårighetsgrader varierar och för den som vill ta en längre tur finns grillkåta att hyra längs ridvägen. Övernattningsmöjligheter kan ordnas i nära anslutning till gården.

jonkoping.net

Häst och vagn på Visingsö
Häst och vagn. © Visingsö Remmalag

Visingsö Remmalag

Upplev sagolika Visingsö med häst och vagn! Under sommarsäsongen går Remmalagen täta turer hela dagarna. Det finns flera turer att välja mellan och alla är olika långa. Se den natursköna ön från en behagligt gungande vagn. Längs vägen stannar kusken för att ge möjlighet till små avstickare till sevärdheter på ön.

visingsoremmalag.se

© Eriksgården

Eriksgården

Eriksgården erbjuder naturliga upplevelser med hästen i fokus i den levande byn Fjälster strax söder om Vimmerby. Träffa ardennerhästar, gotlandsruss, övriga smådjur och lär er om djuren och kulturarvet i en förtrollande miljö.

eriksgardenvimmerby.se

Häst och vagn genom skogen
Nordsvenska hästar. © Skärsjö Häst

Skärsjö häst

I Skärsjös djupa skogar erbjuds turer med häst och vagn, en upplevelse som går att anpassa efter önskemål. Från en timme upp till flera dagar går att välja mellan, och fika, middagar och övernattningar kan ordnas. Vid snö byts vagnen ut mot släde.

skarsjohast.se

Rida i Smålands natur
Småland från hästryggen. © Ranch 52

Ranch 52

Turridning och ridlektioner i småländsk idyll i Buskahult utanför Urshult
Här kan du uppleva den äkta naturkänslan att färdas på hästryggen genom de småländska skogarna. Turridning erbjuds i kortare och längre turer på trygga och välmående hästar i sköna western sadlar. 

ranch52.se

Slädtur i vinterlandskap
Slädtur i vinterlandskap. © Fyrfota Hästkraft

Fyrfota Hästkraft

I vagn eller släde bakom lugna trygga nordsvenska hästar.
Hästkraft erbjuder rundturer med häst och vagn på vägar i den småländska granskogen.

Fyrfota Hästkraft på Facebook

Fler äventyr i Småland