Skidåkning, skridskoåkning och mys vid brasan.

Välkommen att besöka Småland på vintern! Åk ner för backarna och upplev äventyren på Isaberg, snöra på dig skridskorna och se den isiga skärgården i Västervik eller varför inte susa förbi de snötäckta trädtopparna hos Little Rock Lake.


Isaberg

Södra Sveriges största skidanläggning Isaberg erbjuder 11 nedfarter i två nivåer och flera väderstreck, en skidort med naturligt läge mitt i vildmarken och pistpreparering i toppklass. Passa på att te…

Läs mer +

Södra Sveriges största skidanläggning Isaberg erbjuder 11 nedfarter i två nivåer och flera väderstreck, en skidort med naturligt läge mitt i vildmarken och pistpreparering i toppklass. Passa på att testa Isaberg Fun Line – en rolig och omväxlande skidåkarline med boxar, hopp, rails och gupp för stora och små från toppen till botten av Dalliften. Linjen gynnar inlärning och balans, och är dessutom väldigt rolig! För den äventyrlige som vill prova någonting nytt finns även Sveriges första rodelbana. En kilometerlång räls som vindlar nedför berget i sugande kurvor och hissnande fall.

Läs mindre –

Svartbäcksmåla Nybro

Vill du njuta av en tur på längdskidor i välpreparerade skidspår, eller kanske kasta dig ut i backen på slalomskidorna. Här finns även en pulkabacke och naturlekplats och behöver du värma dig finns det tillgång till värmestuga. Vill du inte åka skidor eller leka i snön så finns det trevliga motionsspår och leder att utforska i området. svartbacksmala.se

Mullsjö Alpin

Anläggningen, med hela 60 snökanoner, erbjuder pister med varierande svårighetsgrad – från enkel barn– och övningsbacke till pister med delvis 30 graders fall. Det finns både lättare nedfarter, svåra puckliga och större ”Big Jumps” för dem som vågar. Läs mer på deras hemsida om öppna backar och snöstatus.mullsjoalpin.se

Hanaslöv – Alvesta ski resort

Hanaslöv erbjuder en mängd olika vinteraktiviteter som passar de flesta. Susa nedför backen med snowboard! Här finns utrymme för att öva på olika hopp och trix i funparken. Trivs du bättre på plan mark kan du åka i det 2 km långa längdspåret som är preparerat med konstsnö. På anläggningen finns även värmestuga, servering samt flera grillplatser. En bonus för barnfamiljer är den riktigt häftiga pulkabacken. Skidanläggningdrivs av Alvesta kommun i samverkan med ideella krafter från Friluftsfrämjandet och Alvesta skid-och orienteringsklubb.www.hanaslov.se

Myrebobacken i Ljungby

Myrebobacken är en cirka 250 meter lång skidbacke där du kan åka skidor och snowboard. För snowboardåkare finns Big-Jump, Quarter-Pipe och Rails. När magen kurrar finns här grillplats och värmestuga. Strax intill Myrebobacken hittar du Ljungsjön. Under vintern kan du åka längdskidåkning runt sjön eller åka skridskor på sjön när vädret tillåter.

Skridskotur i Västerviks skärgård

När isarna har lagt sig är möjligheterna till fantastiska skärgårdsuppleverser stora i Västervik. Snöra på dig skridskorna och åk över isen i Västerviks vackra skärgård mellan Horns udde och Idö. Glöm inte isdubbarna, hjälmen och sällskapet!
När isarna har lagt sig är möjligheterna till fantastiska skärgårdsuppleverser stora i Västervik. Snöra på dig skridskorna och åk över isen i Västerviks vackra skärgård mellan Horns udde och Idö. Glöm inte isdubbarna, hjälmen och sällskapet!

Läs mindre –

Längdskidor

I Småland finns det många kommuner och föreningar som erbjuder skidspår för längdskidåkning. Du kan bland annat njuta av den småländska vinterskruden längs med spåren hos Lövhult och Hallby. Här finns skidspår i olika distanser och passar dig som van åkare såväl som ovan. Ta med fikakorgen och njut av krispiga vinterdagar i Småland.

Långfärdsskridskor på Storsjön/Bolmen

Kalla vinterdagar fylls Bolmens is med hundratals skridskoåkare som njuter av den perfekta isen. I den södra delen av Bolmen, vid storsjön, blåser oftast snön bort och skapar den perfekta isen för att åka på. Det sjunger i isen när alla skrinnar fram över Bolmen. De senaste åren har sjön bjudit på perfekta förhållanden med svarta kärnisar och man har kommit från när och fjärran. Blir man sugen på något att äta kan man skrinna till Tiraholms fisk.

Vintervandra

I Småland finns det gott om fin skog att vandra i. På vintern blir det extra vackert när snön har lagt sig som ett täcke över naturen. Här finns mer information om vandringslederna.

Cykla året runt

Vi har platsen för dig som älskar att cykla. Här i Småland kan du cykla året runt! Men generösa boendemöjligheter som är vana vid cyklister kan du uppleva Småland på två däck året runt. Här finns mer information om cykling i Småland. Här finns dessutom information om cykelevent året runt.

Testa Zipline hos Little Rock lake

Mitt i de djupa småländska skogarna hittar du Europas största zipline. Hängande i luften, i en sele fastspänd på en vajer flyger du över landskapet i en imponerande hastighet. Anläggningen är öppen fö…

Läs mer +

Mitt i de djupa småländska skogarna hittar du Europas största zipline. Hängande i luften, i en sele fastspänd på en vajer flyger du över landskapet i en imponerande hastighet. Anläggningen är öppen för bokning året runt och att uppleva naturen från ovan vntertid är något extra. Efter zipline-äventyret går det bra att nyttja grillplatserna och mysa framför brasan. Caféet är öppet vissa tider och utsikten är makalöst vacker.

Läs mindre –

Besök älgparker

I Smålands skogar är det älgen som bär den största kronan. Ungefär 30 000 älgar beräknas ströva runt i de småländska skogarna och i älgparkerna är det älggaranti. De olika älgparkerna har olika upplevelser. Hos vissa får du mata älgarna, hos andra kan man åka safari med egen bil. Klicka in här för att se utbudet hos de olika småländska älgparkerna.

Vinterbada

Här i Småland har vi gott om vatten! Det finns många platser att bada på året runt både i sjöar och längs med kusten i havet. Ta dig till närmsta badplats för vinterbad och njut av en frisk upplevelse!

Prova på isfiske

Isfiske med guide finns tillgängligt hos Starlings i Vimmerby och hos Getnö gård vid Åsnen. Om du vill fiska själv bör du alltid se till att isen är tilltäckligt tjock och att du har det fiskekort som krväs där du fiskar.

Besök oss i vinter

Välkommen att uppleva Småland på vintern. Oavsett om du vill susa ner för backen, åka skridskor i skärgården eller uppleva snötäckta trädtoppar med zipline har vi äventyren för dig!