Jönköping

Välkommen till Smålands huvudstad; Jönköping! En vackert belägen stad som följer Vätterns södra kant. Mysiga gränder, härliga restauranger och spännande utflykter erbjuds i den levande, stämningsfulla staden! Här ligger stora butikskedjor vägg i vägg med små, lokala förmågor. Runt staden består miljön av skog, sjöar och berg. Här finns flera spektakulära platser att besöka för den som vill ha en extraordinär naturupplevelse.


Historia & Kultur

Jönköping är inte bara en naturskön del av Småland – det är också en plats som vittnar om en svunnen tid. Till exempel satte Jönköping sitt namn på världskartan när deras tidiga industriverksamhet …

Läs mer +

Jönköping är inte bara en naturskön del av Småland – det är också en plats som vittnar om en svunnen tid. Till exempel satte Jönköping sitt namn på världskartan när deras tidiga industriverksamhet skapade säkerhetständstickan, och John Bauers berömda sagofigur Tuvstarr återgavs i miljöer hämtade från regionen. Var i Jönköping du än sätter din fot, befinner du dig i en historisk miljö.

Läs mindre –

Mat

Jönköping erbjuder dig en kulinarisk resa av valmöjligheter. Med restauranger från alla delar av världen är utbudet stort. Delikatessbutiker, kaféer och gårdsbutiker ger en känsla såväl av lyx som …

Läs mer +

Jönköping erbjuder dig en kulinarisk resa av valmöjligheter. Med restauranger från alla delar av världen är utbudet stort. Delikatessbutiker, kaféer och gårdsbutiker ger en känsla såväl av lyx som av dåtid och gediget. Intresset för mat och smak har ökat explosionsartat under de senaste åren, vilket stadens utbud vittnar om. Här kan du uppleva smaken av Småland, gröna skogar och vackra vyer – alltid nära staden.

Läs mindre –

Läs mer om Jönköping

Läs mindre –

Jönköpings läns museum

Stadsparken i Jönköping

Rosenlunds Herrgård och Rosarium

Tändsticksmuseet