Filmbyn Småland

Kontakt

Spilhammarvägen 4, 598 97 Mariannelund

https://www.filmbyn.se 0496-21691

Unikt barnfilmmuseum och restaurang

Välkommen till filmens underbara värld! I utställningen upplever du Astrid Lindgrens filmer på riktigt. Lek i Pippis kök, spela in en egen film i Mattisborgen och tälj en gubbe i Snickerboa. Varför…

Läs mer +

Välkommen till filmens underbara värld! I utställningen upplever du Astrid Lindgrens filmer på riktigt. Lek i Pippis kök, spela in en egen film i Mattisborgen och tälj en gubbe i Snickerboa. Varför inte hissa upp din syster i den digitala flaggstång eller hoppa över det digitala helvetesgapet? I Filmbyn blir film verklighet, välkomna stora som små!
Efter utställningen kan ni äta i köttbullerestaurangen där fokuset är närproducerade råvaror och småländskt mathantverk. Eftersom Filmbyns hjärta finns i Småland är det där inspirationen och våra råvaror finns. Låt det väl smaka!

Läs mindre –


Bekvämligheter

– Lekplats
– Parkering


Övrig information

I samarbete med Cykla i filmlandskapet Småland erbjuds en heldagsupplevelse! Efter utställning och lunch kan ni på egen hand ta er ut på cykeltur och besöka inspelningsplatserna som ligger i närhe…

Läs mer +

I samarbete med Cykla i filmlandskapet Småland erbjuds en heldagsupplevelse! Efter utställning och lunch kan ni på egen hand ta er ut på cykeltur och besöka inspelningsplatserna som ligger i närheten. Kontakta Filmbyn för att veta mer!


Läs mindre –

Astrid Lindgrens Värld

Välkommen in i sagorna!