Skärgård

I nordöstra Småland utanför Västervik hittar du Tjust skärgård – en magisk värld av vackra öar och skär, alla utspridda längs Östersjökusten.


Den uppfriskande, småländska kusten

Med 20 mil från norr till söder, 425 mil kuststräcka, om vi inkluderar våra 5000 öar, kobbar och skär – har vi en kuststräcka som vi och många med oss kallar paradiset.

Inte bara bjuder skärgården på frisk luft och naturlig skönhet, här finns också ett växande, men samtidigt smakfullt dimensionerat utbud av restauranger, gästhamnar, guidningar och boendemöjligheter.

Önskar du mer avskildhet har du alla möjligheter att hitta din alldeles egen skärgårdsö. Kittlande tanke. Dessutom finns ett stort och brett utbud av outdoor-aktiviteter, där bouldering, kajakpaddling, fiske och dykning är ett axplock av allt som finns tillgängligt. Hitta inspirationen här, och på Västerviks egna hemsida finns detaljerad information.

Skärgårdsfiske i Västervik

Fisket runt de cirka 5000 öar som finns är en helhetsupplevelse med både fiske, fin natur och havsörn.

Örn- och sälsafari

Västerviks yttre skärgård är äkta vildmark. Bland kobbar och skär möter du sälar och örnar och får en riktigt storslagen naturupplevelse.

Outdoor i Västervik

Vid den småländska kusten kan du konsumera så mycket havsluft och havsdoft du vill, och samtidigt passa på att ge dig ut på ett äventyr.

Natur & Abenteuer

Erlebe Smålands tiefe Wälder und glitzernde Seen, weite Horizonte und die Buchten und Schären der Küste. Starte dein Abenteuer in Schweden im Süden!